Pia Kjærsgaard så dyrene på Mols med egne øjne

Folketingspolitiker og dyrevelfærdsordføreren fra DF har indtil videre ikke skiftet holdning, efter at have besøgt Naturstyrelsens arealer

Artiklens øverste billede
Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard besøgte blandt andet Trehøje, lige midt i Naturpark Mols Bjerge. Bag hende direktøren for Naturstyrelsen, Peter Ilsøe. Foto: Kian Johansen

”Jeg har ikke ændret min opfattelse af dyreholdene og måden at holde dyr på. Det har mit besøg ikke ændret på. Men jeg har hørt og set hvordan Naturstyrelsen har tænkt sig at gøre det i fremtiden. Det føler jeg mig sikker på de gør.”

Ordene stammer fra Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, på vej op af den grusede sti, der fører hende op til Trehøje, lige midt i Naturpark Mols Bjerge.

Bag hende aser et tv-hold fra TV2 Østjylland sig med op, mens journalisten fra din ugeavis forsøger at holde trit med folketingspolitikeren. Oppe på toppen står allerede Jan Grundtvig Højland fra Naturstyrelsen Kronjylland og direktøren for Naturstyrelsen Peter Ilsøe.

Pia Kjærsgaard fik en fremvisning og en snak om dyrevelfærd med Jan Grundtvig Højland fra Naturstyrelsen Kronjylland og direktøren for Naturstyrelsen, Peter Ilsøe. Foto: Kian Johansen

Han bedyrer, som han har gjort før, da sagen om misrøgt af kreaturer på Naturstyrelsens arealer kom op tidligere i år, at det var en fejltagelse.

”Det kommer ikke til at ske igen. Vi er opmærksomme på, at dyrene nu skal have noget i maverne i de svære tider. Det er ikke vores formål at holde dyr, der lider på den måde,” lyder det.

”Til gengæld vil vi gerne sikre, at udsigten og naturen bevares og kan nydes af så mange mennesker i Danmark som muligt. Det er det vi er at i verden for.”

Pia Kjærgaard har taget turen til Mols og har i de seneste to dage besøgt og talt med en del af de involverede parter i sagerne om misrøgt af dyr. Tirsdag formiddag var turen nået til Naturstyrelsens arealer, mens hun over middag besøgte Molslaboratoriet, for at høre om deres syn på rewilding og naturpleje.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen