Ny brandstation: Gang i den på Bækkelundsvej 2

Murerfirmaet Rasmus Jakobsen A/S, Grenna, skal bygge den nye brandstation i Rønde færdig med et særdeles kendt ansigt som byggeleder

Artiklens øverste billede
Klaus Allerman er tilbage - nu som byggeleder på opførelsen af den ny brandstation i Rønde, som han selv var med til at tage første spadestik til i september 2020. Nu er han ansat hos Murerfirmaet Rasmus Jakobsen A/S. Foto: Lars Norman Thomsen

RØNDE Så er der atter fuld gang i den på Bækkelundsvej 2 ved foden af Rønde bakken, hvor der skal opføres den længe ventede nye brandstation.

Det er Murerfirmaet Rasmus Jakobsen A/S med base i Grenaa, der vandt licitationen blandt de tre bydende virksomheder. Virksomheden beskæftiger cirka 100 mand. Rasmus Jakobsen A/S præsterede et årsresultat på 6.6 mio. kroner og havde ved årets udgang en egenkapital på over 23 mio. kroner.

Byggeriet på sammenlagt 742 kvadratmeter til en pris i omegnen af 10 mio. kroner var ellers programmeret til at være færdig inden sommerferien, da første spadestik blev taget 1. september sidste år.

Byggeriet skulle være jomfruopgaven for det nye selskab Halbyg A/S, som Aalsrode Tømrerfirma A/S havde været med til at starte.

De fleste læsere kender historien med, at Aalsrode Tømrerfirma onsdag 28. oktober 2020 valgte at trække stikket og indgive konkursbegæring til skifteretten.

Det rev Dansk Halbyg med i faldet, og dermed stoppede byggeriet af brandstationen og har ligget stille indtil, at Murerfirmaet Rasmus Jakobsen A/S tog over forleden.

Kendt byggeleder

Byggeleder på brandstationen bliver intet mindre end Klaus Allermann fra det hedengangne Aalsrode Tømrerfirma A/S. Familievirksomheden, som han ejede og drev sammen med sin bror, Jan Bo Allermann, i en lang årrække, før duoen valgte at trække stikket i oktober 2020.

Det skabte rystelser i det lokale erhervsliv.

Nu er Klaus Allermann ansat hos Murerfirmaet Rasmus Jakobsen A/S, og det er da også en yderst tilfreds afdelingsleder Steen Daugaard Andersen, Team Ejendomme ved Syddjurs Kommune, som glæder sig til igen at samarbejde med Klaus Allermann.

De to har mange gange tidligere krydset klinger ved forskellige større byggeopgaver.

"Jeg kunne næsten ikke få armene ned, da jeg hørte, at Klaus Allermann skulle være byggeleder," griner en yderst tilfreds Steen Daugaard Andersen i telefonen.

Økonomien holder

Færdiggørelsen af den ny brandstation forventes at koste ca. 10. mio. kr. og er inden for rammen af den søgte og bevilgede tillægsbevilling til projektet, fortæller Steen Daugaard Andersen.

Han forventer, at brandstationen kan tages i brug ved årsskiftet.

"I henhold til den leverede tidsplan fra Rasmus Jakobsen er der aflevering 30. november 2021 og forventet ibrugtagning omkring årsskiftet," siger Steen Daugaard Andersen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.