Skulle bruge nogle brædder til ombygning - købte et helt savværk

Jens Julius Larsen er blevet den glade ejer af et savværk

Artiklens øverste billede
rpt

erhverv Når man har købt en ejendom på landet, og der skal bygges om, så kan man vel lige så godt lave sig et lille handy savværk. Det gjorde Jens Julius Larsen sidste år, da han var i gang med en ud- og ombygning på sin og hustruens store gård med cirka 2000 kvm under tag. Et motorsavs-savværk til eget forbrug.

Det er måske derfor, at han kom til at købe et rigtigt savværk, da han for et par måneder siden så et ’Til salg’-skilt ved Ole Schøns ’Gudenå Mobile Savværk’ et par kilometer fra hjemmet. Han og hans svigerfar skulle egentlig bare ind og kigge.

”Men jeg endte med at købe det hele, maskiner, varelager og kundekartotek, inden vi gik ud igen.”

Træ både erhverv og fritid

Så nu ejer og driver Jens Julius Larsen ’Gudenå Savværk’ med åbningstid to timer sidst på eftermiddagen to dage om ugen. Han har installeret det på gården på Volshøjvej 25 lidt syd for Ulstrup inklusiv tørrearealer og tørreri.

Han er uddannet skov- og landskabsingeniør og forstkandidat, og arbejder som skovfoged i skovdyrkerforeningen i Midt- og Østjylland.

jens Julius Larsen er passioneret af træ og er gået i gang med at indrette et showroom på sit savværk, der kan samle og inspirere andre med hang til træ. Privat foto.

”Jeg er passioneret af træ, så der er en god synergi mellem min uddannelse, mit erhverv og den fritid, jeg bruger på savværket.”

Et godt bagland med sin hustru og sin svigerfamilie, der giver en stor hjælpende hånd på hjemmefronten, får det hele til at gå op. Han og hustruen har to små børn under to år.

En glad mand

Fordi han havde købt varelageret med, kunne han sælge træ fra dag 1.

”Det var bare vand på møllen og bekræftede mig i, at det er det her, vi skal.”

Nu er han gået i gang med at indrette et showroom, som efter planen både skal præsentere hans egne varer og andres, der arbejder med træ, for eksempel olie, møbler etc.

Træet kommer fra jyske skove. Det er eg, bøg, lærk, ask og douglas. Privat foto.

”Det er lidt i forlængelse af mit eget nørderi, men jeg vil gerne skabe et rum for træ, hvor folk kommer og dyrker deres interesse, bliver inspireret og måske finder lige præcis det træ, de skal bruge til deres byggeri, møbel, sveller til haven og lignende.”

Træet, han sælger, har vokset i Jylland, og han kender oprindelsen på det enkelte træ. Det er eg, bøg, lærk, ask og douglas, og det er ikke metervarer, siger han, men højkvalitetsprodukter.

Jens Julius Larsen og hans hustru købte gården på Volshøjvej for to et halvt år siden. Nogle af de 13 ha er udlejet, men der er selvfølgelig køkkenhave, høns og hvad der ellers skal være på en gård på landet.

”Så jeg er en glad mand, der har lidt at se til. Men det er jo ikke skadeligt, så længe baglandet er i orden,” smiler han.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.