Nedlukket sogn er under incidensgrænse - men nyt sogn risikerer lukning

Skjoldhøj sogn risikerer nedlukning, hvis udviklingen fortsætter

Artiklens øverste billede
Foto: AUH

OBS: Alle tal i denne artikel er PCR-tal (halstest), da det er disse, der danner grundlag for en eventuel nedlukning.

I alt 32 aarhusianere er det seneste døgn testet positiv, og Aarhus Kommune har nu en incidens på 67, viser kommunens tal.

På sogneniveau er Gellerup og Ravsnbjerg fortsat nedlukkede på henholdsvis 11. og 12. dag, og i Gellerup er det stadig kritisk med smittetrykket, selvom det dog er faldet en smule.

Her har man en incidens på 471 og 44 smittede de seneste syv dage. Positivprocenten er samtidig på 2,9.

Sogne bliver lukket ned, hvis de har en incidens over 400, over 20 smittede den seneste uge og en positivprocent over 2.

Men de bliver også åbnet igen, hvis de på et af parametrene kommer under grænseværdien og er det i en uge.

Og Ravnsbjerg i Viby er kommet under incidensgrænsen og har således en incidens på 378. Den seneste uge er 34 personer blevet smittet i sognet, og positivprocenten er på 3,1.

Som bekendt er smitten den seneste tid steget gevaldigt i Skjoldhøj, hvor den lokale skole i sidste uge blev pålagt at lukke ned på grund af et stort antal smittede elever.

Ikke overraskende har smitten bredt sig efterfølgende, og Skjoldhøj har nu en incidens på 355, 28 smittede den seneste uge og en positivprocent på 1,9. Altså balancerer sognet på kanten af nedlukning med et fortsat stigende smittetryk.

På landsplan er 704 personer konstateret smittet det seneste døgn ud af 159.466 PCR-tests og 192.935 kviktests.

To personer er døde med corona, og antallet af indlagte er faldet med fire til 177. Heraf er 39 på intensiv og 21 i respirator.

ddp

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen