Amalie fra Favrskov Taekwondo Klub vinder bronze i Belgien

Artiklens øverste billede

teakwondo 13 årige Amalie Pedersen fra Favrskov Taekwondo Klub har vundet bronze i Belgian Open Poomsae Championships. Stævnet foregik online med 647 deltagere fra 50 lande.

Amalie startede på taekwondo, da hun var seks år. Her startede hun med flere veninder på Ninja Pige holdet, hvor hun opnåede det sorte mon bælte. Amalie træner på det øvede børnehold i dag, hvor hun er i fuld færd med at træne op til det sorte bælte (poom), hvilket betyder, at hun har ekstra meget fokus på træningen.

Interessen for teknikstævner startede for flere år siden.

"Da jeg var yngre og gik på Ninja Pigerne var jeg med til to teknikstævner i klubben og et kampstævne, men jeg fandt hurtigt ud af, at teknik er mere mig," fortæller Amalie, der i det første teknikstævne i klubben vandt sølv og i det andet vandt guld. Til kampstævnet vandt hun guld.

"Jeg elsker at gå mine taegeuker og lægger meget energi i at finpudse teknikkerne. Jeg har været til et par træninger med Lærke Kamp Pedersen, som virkelig styrkede min lyst til at lære mere," forklarer Amalie, der også træner på teknikholdet i Risskov for at forbedre sig endnu.

Derudover træner hun i Favrskov Taekwondo Klub i Hadsten to gange om ugen og er hjælpetræner på børn begynder holdet en gang om ugen, hvor hun kan videregive alt det, som hun lærer.

Om sine fremtidige mål fortæller Amalie:

"29. maj skal jeg op til sort bælte (poom). Jeg har derfor trænet taekwondo op til syv gange om ugen i denne her hjemmeperiode."

Det var i hjemmeperiode at hun med hjælp fra Grandmaster Momme Knutzen fik gang i online stævner.

"Han meldte mig til et og vi optog en video. Jeg havde regnet med at blive sidst men fik en anden sidsteplads. Jeg var mega glad og var klar på endnu et stævne. Jeg syntes også at det var rimelig vildt at komme op mod folk fra eksempelvis Holland, Grækenland og Indonesien. Det var sjovt at se, hvor man lå i forhold til de andre."

Herefter blev Amalie tilmeldt Belgian Open, hvor hun havde regnet med samme resultat, så da hun endte med en flot bronze medalje, var hun meget overrasket og stolt.

"Jeg har siden været til Tommerup Online Teknik Cup og Virtual Harrogate Mayor Open, hvor jeg fik en 3. plads ud af 4 og en 5. plads ud af 12."

Der er ingen tvivl om, at de flotte resultater har styrket interessen for taekwondo og teknikstævner.

"Mit næste mål inden for teknikverdenen er helt klart at komme til et 'ægte' stævne, når det hele åbner op igen. Og selvfølgelig at bestå min sort bælte graduering til maj," slutter Amalie.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.