Covid-19: Nul coronasmittede på Marienhoffskolen

Skoleleder Ann Taul Andersen kunne hilse på samtlige klasser og årgange mandag morgen med visheden om, at corona nu er en saga blot på Marienhoffskolen i denne omgang - 7-9-13

Artiklens øverste billede
Skoleleder på Marienhoffskolen Ann Taul Andersen blev budt velkommen af viceskoleleder Birger Graversen sidste år i juni. Hun har fortsat sin første fællessamling til gode, hvor samtlige elever og lærere er forenet i samme lokale. Foto: Lars Norman Thomsen

Dagens smittetal fra Statens Seruminstitut viser en beskeden nedgang i smittetallet i Marie Magdalene Sogn sammenlignet med søndag, hvor tallene viste 18 smittede de seneste syv dage, en incidens på 506 og en smitteprocent på 2,5. (Kilde: Statens Serum Institut. Data opdateres alle dage kl. 14. Smittede er opgjort på den dato, folk er blevet testet)

Vi har nul corona-tilfælde, og det kunne vi faktisk melde ud allerede torsdag

Ann Taul Andersen, skoleleder på Marienhoffskolen

Mandag ser de tilsvarende tal således ud: 16 smittede de seneste syv dage, en incidens på 450 og en smitteprocent på 2,3.

Der er tegn i sol og måne på, at der er grund til fortsat optimisme.

Marienhoffskolen, som de seneste uger har kysset corona-overskrifterne, kunne mandag morgen byde velkommen til samtlige klasser og årgange for første gang i alt for lang tid.

»Vi har nul corona-tilfælde, og det kunne vi faktisk melde ud allerede torsdag,« siger en glad skoleleder Ann Taul Andersen.

»En enkelt elev er hjemme. Vedkommende er ikke smittet, men har været i nærkontakt med et familiemedlem, der er smittet,” fortæller skolelederen.

»Der er enkelte forældre, som fortsat holder deres børn hjemme af frygt, men det er der ingen grund til, og jeg går i dialog med de pågældende, når vi er tilbage fra Kristi Himmelfartsferien, hvis ikke børnene er mødt ind.«

17 smittede

Alt i alt har Marienhoffskolen haft 17 smittede elever. Heraf hele 13 i en klasse på 3. årgang.

»Vi havde så yderligere 1 elev i vores anden 3. klasse og tre små søskende i andre klasser til nogle af de 13 smittede,« fortæller Ann Taul Andersen.

Ingen lærere har været smittet.

»Syddjurs Kommunes smitteopsporings-team har været vildt effektive, og jeg kan simpelthen ikke rose dem nok. De har været yderst professionelle og hjælpsomme,« roser skolelederen.

Trætheden har meldt sig

Ann Taul Andersen begyndte som skoleleder sidste år ved indgangen til juni, og derfor har hun endnu sin første fællessamling til gode, hvor samtlige årgange mødes under samme hat.

»Det er vildt, at det nu næsten et år efter er sådan. Jeg har heller ikke kunnet høre vores kor synge og mange andre ting, som jeg glæder mig til bliver en del af hverdagen. Jeg kan mærke på lærere og øvrigt personale, at de er meget trætte nu og trænger til, at vi kommer ind i et fast forløb,« siger Ann Taul Andersen.

»Jeg forstår dem så udmærket.«Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.