Covid-19: 'Nedturen' fortsætter i Marie Magdalene Sogn

Tirsdagens tal fra Statens Seruminstitut viser 14 registreret smittede de seneste syv dage i Ryomgård og Pindstrup med tilhørende oplande

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

Faren for en nedlukning af Marie Magdalene Sogn ser ud til at være drevet over for denne gang.

Tirsdagens nøgletal fra Statens Seruminstitut:

 • 14 smittede de seneste syv dage
 • Incidenstallet er opgjort til 393,81
 • Smitteprocenten er beregnet til 2,12 procent

Til sammenligning var mandagens tilsvarende tal i nævnte rækkefølge: 16 smittede de seneste syv dage, en incidens på 450 og en smitteprocent på 2,3.

Søndag så det mindre lovende ud. Her var tallene: 18 smittede de seneste syv dage, en incidens på 506 og en smitteprocent på 2,5.

(Kilde: Statens Serum Institut. Data opdateres alle dage klokken 14. Smittede er opgjort på den dato, folk er blevet testet).

Tæt på grænsen

Marie Magdalene Sogn har over længere tid nu meget tæt på de grænseværdier, som Folketinget med Sundhedsmyndighederne som faglig part har sat op. Overskrides de, tvinges kommunerne til at lukke et sogn ned:

 • Incidensen i et sogn overstiger 500 smittede med COVID-19 pr. 100.000 borgere pr. uge
 • Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de sidste syv dage
 • Positivprocenten er på 2,5 procent eller mere
 • 33 tilfælde i Syddjurs

  Dagens opgørelse fra Statens Serum Institut viser 33 smittetilfælde i Syddjurs Kommune de seneste syv dage og et incidenstal på 76,9.

  Søndag var der registreret 38 smittede de seneste syv dage og et incidenstal på 88,6.

  I Syddjurs har 29,6 procent af borgerne fået første vaccinationsstik, 15,9 procent er færdigvaccineret. Det svarer til, at Syddjurs Kommune nærmer sig et nyt fikspunkt, at hver tredje borger har fået første stik og at hver sjette borger har fået stik nummer to.

  Hov, det her indhold benytter cookies

  På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

  Læs også

  Annoncørbetalt indhold

  Del artiklen