Byparken - Rønde Gymnasium er problemet - og løsningen

Artiklens øverste billede
To naboer til Rønde Bypark opfordrer Rønde Gymnasium til at komme på banen ved en virtuel workshop den 31. maj om brugen af Byparken, så alle har glæde af den. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

»Syddjurs Kommune har den 10. maj inviteret interesserede i Rønde til en virtuel workshop den 31. maj for at få input til leveregler for brug af fællesarealerne i Rønde, herunder af Rønde Bypark. Det hilser vi meget velkomment!

(..Eftersom det primært er elever fra Rønde Gymnasium, som anvender parken til fri leg med alkohol, bør det overvejes at bede Rønde Gymnasium om at udarbejde forslag til leveregler for de unges adfærd i parken.

Pia Marcussen og Eydfinn Heinesen

Vores optegnelser viser, at det væsentligste problem med støj og svineri i Byparken kan tilskrives, at man fra Rønde Gymnasium, særligt fra Kostafdelingen, lader eleverne bruge parken som et offentligt værtshus.

I unges behov for et druksted, bliver parkens naboer gidsler. Det bliver overladt til naboerne at forsøge at løse problemerne med de unges støjende og grænseoverskridende adfærd egenhændigt. Derfor hilser vi det meget velkomment, at Syddjurs Kommune nu går foran for skabe leveregler for brug af bl.a. Rønde Bypark.

Vi ser forventningsfuldt frem til at være med til at drøfte dette på workshoppen den 31. maj, og vi vil forud for workshoppen tillade os at fremsætte følgende forslag: Eftersom det primært er elever fra Rønde Gymnasium, som anvender parken til fri leg med alkohol, bør det overvejes at bede Rønde Gymnasium om at udarbejde forslag til leveregler for de unges adfærd i parken - helst med inddragelse af eleverne.

Det tror vi på, at der kan komme noget godt ud af, og vil vise, at Rønde Gymnasium tager ansvar og del i løsningen af problemet samtidig med, at eleverne forhåbentligt bliver ekstra motiveret til at overholde de opstillede adfærdsregler.«


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.