Nybolig flytter ind på Ryomgårds bedst beliggende forretningsgrund

Den 1. juli overtager ekspanderende Nybolig den tidligere sparekassebygning på Vestergade i Ryomgård og forventer indflytning lige efter sommerferien

Artiklens øverste billede
Mikal Lykke Sørensen, Nybolig, er svært tilfreds med at have købt den tidligere sparekassebygning i Ryomgård. Arkivfoto

Sparekassen Djursland lukkede for et lille års tid siden ned for sine aktiviteter i Ryomgård og samlede forretningen i Auning.

Sparekassen Djursland og Sparekassen Midtdjurs, som tidligere hed Ryomgård og Omegns Sparekasse, fusionerede i 2011. Sparekassen Djursland fortsatte med at drive egentlig bankvirksomhed for afdelingen i Ryomgård frem til 1. maj 2019, hvor der blev lavet en rokade, der involverede afdelingerne i Ryomgård og Auning.

Sparekassens rådgivere i Ryomgård og Auning afdelingerne blev samlet på Centervej i Auning.

I stedet kom lokalerne i Ryomgård til at huse Sparekassens produktions-/administrationsafdeling med 4-5 medarbejdere.

Det blev alt sammen fortid, som en konsekvens af fusionen mellem Sparekassen Djursland og Langå Sparekasse midtvejs i 2020.

Fik ret

Sparekassedirektør Peter Lading Sørensen har hele tiden understreget, at Sparekassen Djursland intet hastværk havde med at få udlejet eller solgt den fysiske bygning i Ryomgård, men også at han forventede en afklaring inden sommerferien.

Sparekassedirektør Peter Lading Sørensen er glad for, at der er fundet en lokal løsning med Nyboligs køb af den tomme sparekassebyging. Arkivfoto


Vi er fint tilfredse med vores nuværende lokaler, men med flytningen får vi hele pakken både i forhold til indretning, plads, beliggenhed og parkeringsforhold

Mikael Lykke Sørensen, Nybolig

Sparekassedirektøren fik ret i sin profeti, for han kunne mandag fortælle, at de tomme sparekassebygninger er solgt til Nybolig, som overtager dem 1. juli 2021. Formelt bliver det Mikael Lykke Sørensen og Johnny Lilholt Laursen fra Nyboligs ejerkreds, der køber bygningen og lejer den ud til Nybolig.

Købet betyder, at Nybolig rykker lidt længere henad Vestergade fra sin nuværende placering i lejede lokaler i den tidligere Kontormontering i nummer 12 til nummer 39.

»Vi har købt byens bedste forretningsgrund i forhold til beliggenhed,« siger en begejstret Mikael Lykke Sørensen fra Nybolig.

»Vi er fint tilfredse med vores nuværende lokaler, men med flytningen får vi hele pakken både i forhold til indretning, plads, beliggenhed og parkeringsforhold,” tilføjer han.

Perfekte arbejdsforhold

Sparekassen Djursland investerede et par millioner i opgradering af sparekassebygningen ude og inde, da man i 2011 fusionerede med Sparekassen Midtdjurs. Derfor er det begrænset, hvad Nybolig skal investere af midler for at blive klar til indflytning.

»Vi skal have malet bygningen udvendig, og der skal sikkert også males nogle steder inde i bygningen, men vi glæder os til at overtage lokaler, som passer til vores behov, og hvor mit personale får noget nær optimale arbejdsforhold,« siger Mikael Lykke Sørensen.

De nuværende 3-4 ansatte bliver også ankerstaben efter flytningen med Mikael Lykke Sørensen og Johnny Lilholt Laursen som masterminds på skift.

»Købet af sparekassebygningen i Ryomgård kommer samtidig med, at vi snart åbner kontor i Hornslet på Tingvej. Det sker inden for 14 dage, og hermed har vi syv lokationer på Djursland.«

Mikael Lykke Sørensen regner med at invitere til første åbningsdag på Vestergade 60 umiddelbart efter sommerferien. Det nuværende lejemål i sparekassebygningen fortsætter som hidtil.

Tilfreds direktør

Sparekassedirektør Peter Lading Sørensen er naturligvis glad for, at salget af sparekassebygningen er gået i orden.

»Set fra Sparekassens side synes jeg , at vi lever op til vores udmelding om, at vi skulle finde en god lokal løsning, da vi slog vores Ryomgård afdeling sammen med vores Auning afdeling,« siger Peter Lading Sørensen.

Han glæder sig over, at Sparekassen Djursland har lavet en tiårig aftale med de nye ejere, der sikrer, at pengeautomaten på siden af bygningen ud mod Vestergade forbliver på stedet.

»De nye ejere vil også bevare både den tidligere døgnboks og diverse boksanlæg indenfor for at bevare det tidligere ’banklook’,« fortæller Peter Lading Sørensen.

Der har været andre mulige købere på banen efter, at bygningen blev annonceret til salg, men først med Nybolig blev det seriøst og konkret.

Både Peter Lading Sørensen og Mikael Lykke Sørensen er tidligere Ryomgård drenge med skolegang på Marienhoffskolen og tilknytning til IF Midtdjurs. Mikael Lykke Sørensen var således i mange år et afgørende es i bordtennisafdelingen, da klubbens bedste hold var helt oppe at spise kirsebær i underskoven af toppen i dansk bordtennis.

Klar til ny udstykning

Mikael Lykke Sørensen noterer med tilfredshed, at der er ikke ligefrem er stilstand i Ryomgård området med køb og salg af huse og byggerunde lige nu.

»Der er ikke mange byggegrunde på hylderne lige nu, fordi der næsten er solgt ud, men vi ser frem til, at den nye udstykning på Nimtoftevej med cirka 29 grunde bliver klar,« siger Nybolig indehaveren.

Udstykningen, der lyder navnet Ryomhave, ejes af den lokale entreprenør Philip Gerstrøm, Gerstrøm Entreprenører ApS, og han arbejder i øjeblikket i samarbejde med Syddjurs Kommune at få lavet justeringen i den allerede foreliggende lokalplan.

»Ryomgård er i god gænge.Vi fornemmer tydeligt, at der sker noget, og der bliver jo også bygget mange steder i byen, kan man se, når man tager en rundtur i byen,« siger Mikael Lykke Sørensen.
Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.