Generationsskifte: Brdr. Henriksen Auto forbliver i familien

Keld Henriksen går på efterløn ved udgangen af maj, hvor svigersønnen Kim Vang Andersen tager over og driver det næsten 36 årige værksted videre med respekt for historien

Artiklens øverste billede
Snart er der skiftetid hos Brdr. Henriksen Auto på Hovedgaden i Rønde. Keld Henriksen (tv.) giver 1. juni ansvaret videre til sin svigersøn, Kim Vang Andersen. Foto: Lars Norman Thomsen

Et vellykket og nemt generationsskifte i erhvervslivet eller i detailhandlen er sjældent bare a walk in the park. Oftest giver det anledning til mange bryderier og kløen sig i håret, hvis bankerne ikke er med på den.

I tilfældet Brdr. Henriksen Auto på Hovedgaden er det nu gået nemt og smertefrit uden slingrende omveje.

1. juni 2021 skifter autoværkstedet hænder, når Kim Vang Andersen, 38, overtager styringen, og Keld Henriksen, 63, slipper tøjlerne.

Jeg har fuld tillid til, at Kim kan videreføre værkstedet og servicere vores mange trofaste kunder sammen med min dygtige svend, Ruben (Koust, red).

Keld Henriksen

Det bliver i familien, for Kim Vang Andersen, som bor i Mørke, er svigersøn til Keld Henriksen, som pakker værktøjet ned for at gå på efterløn og hellige sig et nyt liv fra hjemadressen i Thorsager. Et seniorliv, der bestemt ikke tegner kedeligt for den natur- og jagtinteresserede Keld Henriksen.

»Det var ikke min mening at forlade arbejdslivet allerede nu, men jeg er tvunget til at gøre det, fordi jeg efter et fald, hvor jeg sad i kørestol i 6-8 uger, får store smerter i mit ben, så jeg må tage hjem fra værkstedet mellem 14 og 14.30, og det holder ikke længere,» siger Keld Henriksen.

»Jeg har fuld tillid til, at Kim kan videreføre værkstedet og servicere vores mange trofaste kunder sammen med min dygtige svend, Ruben (Koust, red),» lyder det med overbevisning i stemmen fra Keld Henriksen.

Kim Vang Andersen overtager ejerskabet til værkstedet og driftsansvaret for samme, mens den fysiske bygning og det tilhørende lejemål i overetagen fortsat har Keld Henriksen som ejer.

Rutineret svigersøn

Den nye mand i stolen glæder sig til at kaste sig over en ny opgave. Han møder op godt polstret med den nyeste viden om branchen og den højteknologi, der hele tiden ændrer sig.

For nuværende er Kim Vang Andersen mekaniker hos Ryomgård Autoteknik, hvor den ene af ejerne, Michael Hansen, også er svigersøn til Keld Henriksen.

Den tredje svigersøn er ikke mekaniker, men arbejder som pædagog.

»Derfor undgår vi gerne at snakke arbejde, når familien er samlet,« griner Kim Vang Andersen..

Han har også en lang fortid som mekaniker hos Norddjurs Bilcenter i Ørsted, så det er en mand med et godkendt CV, som nu går fra at være ansat til at være ejer og ansvarlig for bundlinjen.

»Jeg glæder mig til det og føler, at det er det rigtige at gøre, nu da muligheden bød sig,» siger Kim Vang Andersen.

Brødrene Lars og Keld

Historien om Brdr. Henriksen Auto begyndte som skrevet for næsten 36 år siden, da Keld Henriksen sammen med sin storebror Lars Henriksen sprang ud som selvstændige.

De to brødre med opvækst på en gård i Rostved var begge i mesterlære hos Anders Petersen i Tirstrup med Simca, Sunbeam og Chrysler i værkstedet, men de to lærevillige brødre lærte hurtigt at tackle alle bilmærker, da de selv stod med det fælles ansvar.

Det gik så godt, at de allerede i 1987 byggede en sidebygning til værkstedet.

Lars Henriksen forlod firmaet i 2001 for at hellige sig arbejdet med at drive familiegården på Flintbakken i Rostved, mens yngste bror selv kørte videre med værkstedet og med hjælp fra dygtige svende og lærlinge gennem årene skabte en sund og veldrevet virksomhed.

Han har aldrig fortrudt, at det blev i Rønde, han etablerede egen virksomhed sammen med sin bror.

»Det har været perfekt. Rønde er stærk handelsby, som fortsat trækker mange bosættere til, og så er det også en uddannelseby. Det hele smitter positivt af på en servicevirksomhed som Brdr. Henriksen. Vores beliggenhed her på Hovedgaden kan næsten ikke være bedre, fordi det er nemt at kom af med sin bil til service og reparation. Stiller man den om morgenen, kan man køre videre i en af vores kundebiler, og komme tilbage efter arbejdstid og hente sin bil,» siger Keld Henriksen.

»Vi yder service og reparation på alle biltyper og mærker og sikrer at nye biler altid beholder deres fabriksgaranti,« forsikrer han.

Han og svigersønnen er på det rene med, at fremtidens el- og hybridbiler også er noget, som Brdr. Henriksen Auto kan klare.

»El- og hybridbiler kommer til at fylde mere og mere i landskabet. Det er der slet ingen tvivl om, og her på værkstedet servicerer allerede bilejere, der har investeret i sådanne biler,» siger Kim Vang Andersen.

Arbejdet i et moderne autoværksted er højteknologi og computere af alle slags. På dette felt har Brdr. Henriksen Auto altid formået at være et skridt foran, når det gælder løbende efteruddannelse. Sådan bliver det også fremover, når nestor har forladt etablissementet.

Det bliver i familien, når Brdr. Henriksen Auto skifter ejer. Værkstedets svend, Ruben Koust (yderst tv.) fortsætter uanfægtet, mens Keld Henriksen med sin kone, Inger Henriksen på sin venstre side og svigersønnen Kim Vang Andersen med sin kone Janne Helbech Vang Andersen, der arbejder som fysioterapeut ved Norddjurs Kommune, er enige om generationsskiftet. Foto: Lars Norman Thomsen


Det rene cut

Svigerfar frygter ikke for fremtiden, hverken personligt eller for virksomheden.

Keld Henriksen kommer heller ikke til hver dag, at kigge svigersønnen over skulderen. Slet ikke, forsikrer han.

»Jeg kan selvfølgelig fortsat spørge Keld til råds, men ellers jeg sikker på, at Ruben og jeg nok skal løse de opgaver, der kommer. Hvis der er behov for det en dag, vil jeg selvfølgelig spørge Keld, om han kan give en hånd med. Længere væk er han trods alt heller ikke,« siger Kim Vang Andersen.

Keld Henriksen nikker.

Selv ser han frem til at kunne hellige sig sin store interesser for jagt og fiskeri samt havearbejde.

”Jeg elsker at lave mad og grille, så det får jeg mere tid til nu, og jeg har en dejlig familie med kone, børn, svigerbørn og børnebørn. Jeg kommer ikke til at trille tommelfingre,” smiler den snart forhenværende.

Hans bedre halvdel, Inger Henriksen, forbliver på arbejdsmarkedet en rum tid endnu. Hun er souschef ved de kommunale daginstitutioner i Rønde, Moesbakken og Vigen, som er samlet under den fælles hat, Rønde Børnehus.

Inger og Keld Henriksen har boet i Thorsager siden 1979.

Der er farvel og goddag reception 25. juni. Datoen er fastsat med et fromt håb om, at det er muligt at mødes lidt flere end det er muligt lige nu.


Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.