Kommentar: Planløsheden

Artiklens øverste billede

Det er svært at være uenig med Venstres Claus Wistoft i, at arbejdet med Kommuneplanen er den måske allervigtigste opgave for en lokalpolitiker - og måske endnu vigtigere end arbejdet med at lægge det kommende års budget.

Det billede der imidlertid står tilbage efter, at stort byrådsflertal i december 2020 vedtog Kommuneplanen for perioden 2020-2032, er overraskende nok planløshed.

Et politisk jerntæppe har tydeligvis sænket sig over Byrådssalen.

Lars Norman Thomsen, lokalredaktør

Senest kom det til udtryk med vedtagelsen af en lokalplan-light for en udviklers planer med at bygge nyt ved Egsmarklund, som beskrevet over flere omgange i Lokalavisen.

Et politisk jerntæppe har tydeligvis sænket sig over Byrådssalen. Grænsen går mellem de, der totalitært mener, at Kommuneplanens formuleringer fra ende til anden er lov, og de, der henholder sig til, at Kommuneplanen nok er vigtig, men primært et administrationsgrundlag for kommunen i den daglige sagsbehandling. Altså at Kommuneplanen ikke er juridisk bindende for den enkelte borger eller virksomhed.

Venstre og Konservative er markante advokater for det første synspunkt. Den øvrige del af Byrådet for det andet, men her hører enigheden så også op i denne brogede flok.

Det er ubegribeligt, at der er så markant forskellige opfattelser i Byrådet af, hvordan en kommuneplan binder - så kort tid efter, at det samme Byråd med et stort flertal har vedtaget Kommuneplanen..

Nærlytter man til Venstre og Konservative, lyder det som om, at begge partiers talsmænd ikke vil høre tale om, at i forbindelse med vedtagelsen af en senere lokalplan og måske et tilhørende kommuneplantillæg kan rettes så meget som et komma uanset, hvad borgernes høringssvar anbefaler. Hvorfor dette knæfald Venstre og Konservative?

Vi kender svaret: »Vi må endelig ikke genere potentielle udviklere, for så kigger de ikke til Syddjurs længere med deres kapital, hvis de ikke får deres vilje.«

Hvorfor så egentlig sende en lokalplan i høring?

Mon ikke udviklerne godt kender spillereglerne og snarere kigger på, om der sidder et stærkt Byråd, som med vedtagelsen af Kommuneplanen er helt enige om juraen, og ikke en måned efter pinligt demonstrerer, at det er Byrådet slet ikke. <AS>Forklar gerne os andre dødelige, hvorfor det er sådan?

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.