Vild efterspørgsel: 45 ansøgere til 1 lejebolig i Rønde

Formand for Rønde Distriktsråd Carsten Skivild efterlyser politisk handling og bevågenhed for behovet for flere lejeboliger i Rønde

Artiklens øverste billede
Distriktsrådsformand Carsten Skivild efterlyser politisk handling i forhold til flere lejeboliger i Rønde. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

»Sidst der var en, der satte en lejlighed til leje i Rønde, kom der 45 ansøgninger i løbet af den første dag, så der er mange, der vil til Rønde, men der mangler lejeboliger,« konstaterede Carsten Skivild, formand for forretningsudvalget i Rønde Distriktsråd tørt på den nyligt afholdte generalforsamling.

Skivild nævnte, at Rønde Distriktsråd længe har arbejdet for at få 18 mindre lejeboliger opført ved Byens Hus, men projektet ligger indtil videre brak grundet en stor entreprisepris fra en ny bygmester.

»Vi håber snart der sker noget, fordi der er et meget stort pres på byens lejeboliger,« siger Carsten Skivild.

Sidst der var en, der satte en lejlighed til leje i Rønde, kom der 45 ansøgninger i løbet af den første dag, så der er mange, der vil til Rønde

Carsten Skivild, formand for Rønde Distriktsråd

I venteposition

Det er der imidlertid ikke tegn i sol og måne på.

Som Lokalavisen tidligere har kunnet fortælle, så er det korrekt, at det hele tiden har været meningen, at der på et lille hjørne på Hovedgaden 69C som sidste step skulle opføres 18 små 55 kvadratmeter almene boliger i umiddelbar forlængelse af Lillerupparken af Boligforeningen DjursBo. Boliger, som også kunne blive aktuelle for unge mennesker.

Da Aalsrode Tømrerfirma A/S i efteråret 2020 gik konkurs, vendte det imidlertid op og ned på en række DjursBo projekter i kommunen.

Der er kommet styr på fire af dem igen efter, at entreprenørfirmaet Færch & Co, der har over 100 årige rødder i Aalborg, bød ind på opgaven med at færdiggøre byggerierne.

Dog ikke byggeriet i Rønde, selvom Lokalplan 401, der gælder for området, blev vedtaget i Syddjurs Byråd 26. oktober 2016, og i lokalplanen er der planlagt for et etagebyggeri på stedet.

Borgmester Ole Bollesen (S) redegjorde på byrådsmødet i marts for, hvordan fremtiden tegner sig i Rønde.

»DjursBo har oplyst, at kvadratmeterprisen bliver højere end budgetteret, fordi der i udbuddet var stor afstand mellem den vindende entreprenør (Aalsrode Tømrerfirma A/S, red.) og nummer 2. Et nyt udbud vil derfor blive væsentligt dyrere,« forklarede borgmesteren.

»Byggeri af små almene boliger med mange ’kvadratmeter’ har også vist sig generelt dyrere at bygge. Og når jeg siger ”dyre kvadratmeter”, er det fordi små lejligheder har samme behov for køkken og bad som de større. Endelig er byggegrunden vanskelig med trange forhold og niveauforskelle.«

Ole Bollesen bemærkede, at både DjursBo og kommunen er meget opmærksomme på, at boligerne skal kunne udlejes til ”en rimelig husleje”.

Intet nyt

På sidste uges byrådsmøde var temaet atter på dagsordenen i Byrådets spørgetid, og igen var det den lokale Rønde borger Ole Kraglund, der havde ristet en ny rune med spørgsmål:

»Vil byrådet snart påbegynde planlægning af ca. 18 ny ungdomsboliger i Rønde, placeret ud mod Århusvej, bag fodboldbanerne ved Rønde Idræts Center og byens handelsgymnasium?«

»Til Ole Kragelund, der tidligere har fået svar på spørgsmål om den samme sag, kan jeg svare, at der ikke er nyt i sagen siden Byrådet behandlede den i mødet 24. marts og besluttede at udsætte det videre forløb for afdeling 30 i Rønde,« lød svaret fra borgmester Ole Bollesen (S).


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.