Rejsegilde: Ny salthal i Følle snart klar til brug

Torsdag var der rejsegilde på Syddjurs Kommunes nye salthal på Lerbakken i Følle, så kommunens vejfolk er forberedt til tænderne, hvis vinteren skulle blive kold.

Artiklens øverste billede
Borgmester Ole Bollesen (i forgrunden) med den snart færdige salthal. Foto: Syddjurs Kommune

Opførelsen af den nye salthal i Følle skrider støt fremad, kunne man forvisse sig om ved sidste uges rejsegilde på Lerbakken 31 i Følle.

Anlægget af salthallen omfatter også saltlager og vaskeplads - i alt 590 m2 bygning samt 900 m2 belægning til en samlet anlægssum på 5,7 mio. kroner.

Meldingen er, at salthallen vil står klar til brug lidt længere henne på sommeren

Ole Bollesen, borgmester

Byggeriet begyndte i januar 2021 med Tømrerfirmaet Henrik Hedeager, Ørum Djurs, som mastermind. Det afleveres senere i 2021, så salthallen vil være klar brug til næste vinterperiode.

»Meldingen er, at salthallen vil står klar til brug lidt længere henne på sommeren,« siger borgmester Ole Bollesen (S).

Materielgårdene

Den nye salthal opføres på et areal på Lerbakken 31 i Følle i nærheden af Syddjurs Kommunes materielgård.

Materielgården i udvidet form er et barn af en politisk beslutning i Byrådet tilbage i 2012., hvor fire materielgårde i de gamle kommuner, Midtdjurs, Rosenholm, Ebeltoft og Rønde blev til en.

»Vi kan anvende eksisterende bygninger til maskiner og salthal og nøjes med at bygge ny mandskabsbygning og en mindre, ny hal til maskiner og materiel,« forklarede daværende chef for Veje, Trafik og Ejendomme i Syddjurs Kommune, Arne Gynther, dengang til Adresseavisen.

Regningen kom til at lyde på 10 mio. kroner. Kommunen sendte projektet i såkaldt omvendt licitation og fik således bud ind med projekter, der passede som fod i hose til økonomien.

Vaklen i geledderne

Inden et stort politisk flertal i det daværende byråd besluttede sig for at renovere og bygge til i Følle, udspandt der sig en længere diskussion.

I Mesballe hvede energiselskabet NRGi ubenyttede bygninger liggende klar til brug. Det fik lokale kræfter i Ryomgård med støtte fra lokale politikere tæt på 8550 til at kæmpe kampen for Mesballe.

En anden matrikel nær Følle med en nybygget materielgård kom også i spil.

I sidste ende vejede argumentet med at renovere og udbygge den eksisterende materielgård i Følle tungest, fordi der var penge at spare ligesom placeringen ville betyde færre kilometer på landevejene for de kommunale køretøjer.

Så en lang diskussion endte med, at materielgården fik plads på Lerbakken 31. Siden blev de tre øvrige materielgårde solgt til anden side.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen