Kommentar: Rønde er et skridt foran

Artiklens øverste billede

Borgmester Ole Bollesens morgentur mandag var en øjenåbner for de, der ikke vidste det i forvejen, at udviklingen i Rønde ikke er båret af tilfældigheder og løs snak.

Det kan godt være, at borgmesterens følge primært bestod af lokalpolitikere, repræsentanter fra Rønde Distriktsråd og Rønde Handel plus tre borgere og ingen hund, men undervejs på den timelange gåtur fik man en klar fornemmelse af, at man i Rønde snakker sammen på tværs.

Der er muskler bag de visioner, der er for bymidten og de områder, som omkranser handelsbyen Rønde, hvor et butiksvindue ikke får lov til at stå tom ret længe, fordi andre erhvervsdrivende står klar i kulissen.

Rønde Handel har klar fokus på, at den enkelte butiks succes afhænger af, at alle de øvrige på Hovedgaden med tilhørende sidegader trives godt.

Rønde Distriktsråd er på samme måde aktiv og har en tydelig ’varm linje’ til Syddjurs Kommune.

Det kan man synes om eller lade være, og det er også nemt at øje, at mange af de samme personer går igen i de forskellige netværk i byen, men hvis andre finder det for galt, så skulle de pågældende tage at kende deres besøgelsestid og udfordre Røndes lokale nomenklatura.

Hvad skulle egentlig forhindre de utilfredse i at gøre det?

Faktum er, at Røndes nøglepersoner i Handel og Distriktsråd er yderst visionære, kan fastholde en strategi og mag-ter at få politikere og embedsmænd til at gøre det samme.

Det kan man kun nikke bifaldende til, fordi der ligger et stort arbejde og engagement bag.

Som en politiker, der deltog i morgenturen, udtrykte det til deres udsendte:

»I Rønde har man altid som politiker noget at holde det op på, fordi Distriktsråd og Rønde Handel er så tydelige og vedholdende. Det samme kunne man ønske sig var tilfældet i andre byer.«

Et aktuelt eksempel er Rønde Idrætscenter (RIC), som fik overbevist Syddjurs Byråd om det rigtige i at udbygge RIC, så uddannelsesbyen, CAMPUS Rønde, med tiden får et college på samme matrikel.

Rønde er lige nu et skridt foran både i tanke og handling, fordi byens frontløbere trækker på samme hammel..

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen