Byparken: Nu er Krible Krable Skoven indviet

Syddjurs Kommune har bidraget med 40.000 kroner til at etablere en biodiversitetsskov for de allermindste børn i Rønde Ny Bypark.

Artiklens øverste billede
Carsten Skivild sagde stor tak til børnene fra Børnehaven Vigen for den fine tegning, der fortæller, at skovens navn er Krible Krable Skoven. Foto: Lars Norman Thomsen

Miljøminister Lea Wermelin (S) var der ikke, da børn og pædagoger fra Børnehaven Vigen i sidste uge indviede en biodiversitetsskov i Rønde By Bypark, men det gik også uden ministeren, der ellers har gjort det til en vane at lægge vejen forbi Syddjurs.

Det skete sammen med primus motorerne bag tilblivelsen af Rønde Ny Bypark, Erling Mikkelsen og Carsten Skivild, fra Arbejdsgruppen.

Børnene har selv fået lov til at navngive skoven, og ved indvielsen blev det så afsløret, at navnet er blevet det mundrette Krible Krable Skoven.


Kager, frugt og saft smager ekstra godt i Krible Krable Skoven, børnenes egen biodiversitetsskov. Foto: Lars Norman Thomsen

40.000 kommunale kroner

Arbejdsgruppen bag Rønde Bypark har fået 40.000 kroner af Syddjurs Kommune til at etablere skoven.

»Den er udformet med hjælp fra en biolog fra Syddjurs Kommune og udført af HedeDanmark. Der er lavet insekthoteller i gamle træstammer hentet hos Naturstyrelsen, og der er lavet et par stenbunker, hvor dyr kan gemme sig,« fortæller Carsten Skivild.

Materielgården i Syddjurs har lavet en flissti rundt i skoven, og der er sat informationsskilte op flere steder, der fortæller, hvad man kan møde i skoven.

Børnehaven Vigens børn har samlet skovens materialer sammen og puttet dem i de mange huller, som HedeDanmark har lavet i gamle træstammer, og lavet et kvashegn i en lysning i skoven.

Som det sig hør og bør vankede der kage og frugt plus saft til børnene som tak for deres hjælp til at modellere deres helt egen skov.

Det blev indtaget i den lille skovs lysåbning. For at skoven kan rumme varierede levesteder for dyr og planter kræves det, at skoven netop har lysåbninger, og det lever Krible Krable Skoven således op til.
Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.