Påstand om matchfixing er rent opspind - Skanderborg Håndbold pure frikendt

DIF's Matchfixingsekretariatet har ikke fundet skyggen af bevis for, at Skanderborg Håndbold forsøgte at købe sig til en sejr over Sønderjyske

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Der er glæde i lejren hos Skanderborg Håndbold efter at Dansk Idræts Forbunds (DIF) matchfixingsekretariat pure har frikendt klubben for forsøg på at købe sig til en sejr over Sønderjyske, da de to klubber 1. marts mødtes i sidste spillerunde af sidste sæsons grundspil.
BT bragte 6. august en historie baseret på anonyme kilder fra Sønderjyske, hvoraf det fremgik, at unavngivne spillere i Skanderborg Håndbold skulle have forsøgt at købe spillere fra Sønderjyske til at tabe i det indbyrdes opgør.
Dansk Håndbold Forbund bad på baggrund af artiklen DIFs matchfixingsekretariat om at undersøge sagen, og resultatet af den undersøgelse er, at der ikke foreligger skyggen af bevis for de påstande, BT er fremkommet med.
"Der foreligger ingen dokumentation eller vidneudsagn, der kan bekræfte påstandene i artiklen i BT. Påstandene i artiklen er faktuelt uoverensstemmende med de oplysninger, der er fremkommet via de afgivne forklaringer af personer med tilknytning til de to klubber," skriver DIF blandt andet i sin afgørelse.
"Den afgørelse er vi i Skanderborg Håndbold meget tilfredse med. Som vi allerede gjorde BT opmærksomme på inden de valgte at trykke artiklen, så var vi selv bekendt med de rygter, som BT baserede deres artikel på. Og vi havde allerede for et par måneder siden konfronteret spillertruppen med påstandene. Påstande, som spillertruppen samstemmende skød ned som det rene opspind,"  siger Jens Christensen, formand for Skanderborg Håndbold i en pressemeddelelse. 
"Vi er stadig vrede og frustrerede over, at BT valgte at løbe med sladder i stedet for at bedrive ordenlig journalistik, og vi er ærgerlige og vrede over, at hele vores spillertrup har været mistænkeliggjort, og at vi har måttet bruge en masse energi på at fortælle vores sponsorer, at historien ikke havde noget på sig."
"Til gengæld er vi glade for den pure frikendelse som DIFs matchfixingsekretariat kommer med. Vi glæder os over at være renset 100 procent og ikke mindst over, at der har været en hurtig og effektiv sagsbehandling, så vi nu igen kan koncentrere os om forberedelserne til den kommende sæson."
Jens Christensen oplyser, at Skanderborg Håndbolds advokat snart er klar med et sagsanlæg mod BT baseret på de grove og injurierende beskyldninger bladet rettede mod spillertruppen.

Publiceret 18 August 2014 13:45