Mozart skrev operaen Tryllefløjten, og ved et foredrag i Farum Kulturhus mandag den 12. januar, vil Mogens Wenzel Andreasen fortælle om den.

Mozart skrev operaen Tryllefløjten, og ved et foredrag i Farum Kulturhus mandag den 12. januar, vil Mogens Wenzel Andreasen fortælle om den.

Operaforedrag:

Hvem er Nattens Dronning?

Mange kender den pragtfulde arie, som Nattens Dronning synger med mange koleraturer og ufatteligt høje toner, men hvor kommer den arie egentlig fra? Det vil forfatteren, cand. pæd. Mogens Wenzel Andreasen fortælle ved et foredrag i Farum Kulturhus mandag den 12. januar klokken 19.30.
Foredraget om Mozarts Tryllefløjten er meget aktuel, da den opføres i januar måned i Operaen i København.
Richard Wagner sagde engang: Uden "Tryllefløjten havde der ikke været nogen "Nibelungens Ring". Mozart skabte med sin vidunderlige og meget underholdende såkaldte trylleopera grundlaget for en helt ny opera-genre: den tyske opera - ikke blot den tysksprogede opera, men en helt ny operastil. Mogens Wenzel Andreasen fortæller om Mozarts sidste leveår, hvor han skabte en række af sine betydeligste værker med "Tryllefløjten" som et af højdepunkterne. En meget spændende og underholdende historie.
Mogens Wenzel  Andreasen blev landskendt for sin deltagelse i den nordiske musikquiz ”Kontrapunkt” i 1990'erne. Han er cand pæd. i musik og en anerkendt foredragsholder samt forfatter til bøger både om musik,eksempelvis Hildegard von Bingen eller H. C. Andersen og musikken, og om sit eget liv.
Desuden har Mogens Wenzel Andreasen holdt hundredvis af foredrag om dansk musik med særlig vægt på Guldalderens komponister og i denne forbindelse spillet brudstykker fra tidens skønne klassiske operaer, vaudeviller og præludier.
Billetter á 100 kr. kan købes på www.netop-furesø.dk, eller kan reserveres ved at ringe til NETOP Furesø på 51408873
Hør arien Nattens Dronning her:
 

null

Publiceret 01 January 2015 10:15