For et år siden blev Emilie Johansson afsløret og kåret som vinder af Lokalavisens Kulturpris på 25.000 kroner.

For et år siden blev Emilie Johansson afsløret og kåret som vinder af Lokalavisens Kulturpris på 25.000 kroner.

Målrettet 16-årig pige vil være skuespiller

Vinderen af Lokalavisens Kulturpris 2013 vil - stadig - være skuespiller

Torsdag den 9. april 2015 vil der sidde flere unge med svedige hænder og håbe på, det bliver dem, der vinder Lokalavisens Kulturpris 2014 på 25.000 kroner. Prisen bliver uddelt i Vejle Musikteater til Vejle Kommunes Sportsgalla, der fandt sted for første gang i marts sidste år.
Det var samtidig første gang, Lokalavisen Vejle uddelte sin store kulturpris, som gik til skuespiller- og forfatter-talentet Emilie Johansson på 15 år.
“Det var en milepæl for mig. Du kan synes, du er nok så god, men at få anerkendelse for sit talent fra professionelle folk betyder enormt meget. Det er med til at overbevise om, at det er noget, man skal arbejde videre med,” fortæller Emilie, der i dag er 16 år.
En mindre del af kulturprisen på 25.000 kroner blev brugt på en tur til London i efteråret, hvor Emilie fik lejlighed til at møde en af sine helte.
“Jeg mødte min forfatterhelt Derek Landy til en konference for fans. Det var en kæmpe oplevelse.”

Højskole på Fyn

Efter at have fået Lokalavisens Kulturpris var Emilie i sommer med til at opføre 'Den Lille Havfrue' på Horsens Teater.
“Det var en stor oplevelse og gav nogle gode relationer. Som skuespiller handler det om at få skabt relationer,” siger hun.
I sommer blev Emilie færdig med 9. klasse på Kirstine Seligmanns Skole i Vejle. Herefter startede hun på Nørre Åby Efterskole, hvor hun går på forfatterlinjen og lige nu øver på en stor musical, som eleverne selv skaber.
“Jeg kan mærke, det er det, jeg skal lave i fremtiden,” fortæller Emilie, som er begejstret for at gå på højskole.
“Det er ret grænseoverskridende for mig, for man er stort set aldrig alene på højskolen. Jeg har lært nye sider af mig selv, og jeg har lært 125 skønne unge mennesker at kende. Og de har lært mig at kende.”
Den 16-årige pige fra Vejle er desuden i gang med at skrive sin egen musical med handling og sange, og hun tænker allerede på at søge ind på Skuespillerskolen i Odense. Inden da vender hun dog tilbage til Vejle, hvor hun efter sommerferien begynder på Rødkilde Gymnasium.

null

Publiceret 21 March 2015 11:45