Sidste weekend var ACHorsens på besøg i Herfølge, hvor det blev til 1-1 mod HBKøge. Søndag spiller holdet på udebane mod Lyngby. Foto:Jørgen Chr. Jørgensen

Sidste weekend var ACHorsens på besøg i Herfølge, hvor det blev til 1-1 mod HBKøge. Søndag spiller holdet på udebane mod Lyngby. Foto:Jørgen Chr. Jørgensen

OPTAKT:

AC Horsens møder kriseramte Lyngby BK

Cheftræner Bo Henriksen forudser gode muligheder for point på kontoen, når AC Horsens møder Lyngby BK

AC Horsens har statistikken med sig, når de i dag,  søndag 10. maj, står overfor Lyngby BK på udebane i NordicBetligaen.
Hele syv af de seneste ti opgør mellem de to klubber er endt med en sejr til ACHorsens, og senest blev det til en 1-0 sejr for lidt over en måned siden hjemme på Casa Arena.
Med Lyngbys noget dårlige formkurve i foråret oven i hatten ser det inden opgøret ekstra godt ud for 'De Gule'.
“Det bliver en kamp, hvor vi skal forsvare os rigtig godt, og så går jeg ud fra, at vi får chancer nok til, at vi kan lave en eller to basser,” lyder det ganske optimistisk fra Bo Henriksen, cheftræner i AC Horsens, som regner med at kunne tage fra kampen med point.
“Hvis vi kan lukke ned for dem, så bliver vi svære at slå, og jeg tror godt, at vi kan løbe med sejren,” fortæller han.

Ny træner hos Lyngby BK

Hjemmeholdet fra Lyngby har haft et noget miserabelt forår.
Hvor klubben i efterårssæsonen lignede et hold, der skulle kæmpe med om oprykningen til Superligaen, skal de nu forsøge at holde sig til i toppen, hvor en oprykning ser noget nær umulig ud.
Kun tre point er det blevet til i forårets første ti kampe, og det førte mandag 4. maj til, at klubben valgte at fyre træner Jack Majgaard Jensen og assistenttræner Jonas Eidevall.
“Det gør, at kampen bliver en smule svær. Vi kan ikke rigtig vide, hvad de kommer med, når de nu har fået ny træner. Vi har sindssyg meget respekt for dem. Når det kører for dem, er de virkelig gode,” fortæller AC Horsens-cheftræner Bo Henriksen.

Flere stamspillere tilbage

Da AC Horsens i søndags stod overfor HB Køge var det uden flere af de normale spillere fra startopstillingen, som på grund af karantæne måtte se kampen fra tribunen.
De er dog tilbage nu, hvor det især glæder Bo Henriksen , at han kan se frem til, at Frederik Rønnow nu igen skal vogte målet.
“Det er selvfølgelig rigtig dejligt. Jeg vil dog sige, at Stankovic (Aleksandar Stankovic, red.) har gjort det fint, men der er ingen tvivl om, at det giver noget ro, at han er tilbage, og så er han bare en fantastisk keeper,” fortæller cheftræneren om førsteholdmålmanden.
AC Horsens må dog undvære Jeppe Mehl, der efter advarsel i weekendens kamp sidder ude med karantæne.
Til gengæld er der godt nyt på skadesfronten, hvor det ser ud til, at Morten 'Molle' Rasmussen, der måtte udgå af AC Horsens' forrige kamp, muligvis når at blive klar.
Vinder AC Horsens kampen mod, vil holdet fortsat ligge på femtepladsen i NordicBet-ligaen, men kun med et enkelt point op til modstanderen Lyngby BK på fjerdepladsen.

Om kampen

  • Dato: Søndag 10. maj klokken 16.30

  • Sted: Lyngby Stadion

  • Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen

  • TV: TV3 Sport1 fra 16.15

Publiceret 10 May 2015 12:00