Snart kan der tændes lys i Høje Kolstrup Kirke

I morgen, søndag, indvies Høje Kolstrup Kirkes nye lys-sten. Lys-stenen er tænkt som en mulighed for, at kirkegængerne selv kan tænde et lys i kirken.

Lys-stenen er skabt af billedhugger Hans Lembrecht Madsen, der også har udført kirkens prædikestol, døbefont og alterbord.
Præsterne ved kirken, Tine Baarts Andsager og Eva Wiwe Løbner, glæder sig over, at der nu er denne mulighed i kirken. Der er i dag en stigende efterspørgsel efter at kunne tænde lys til eftertænksomhed eller f.eks. for at mindes en afdød.

Formand for Høje Kolstrup Kirkes Kirkeudvalg, Karen Brande, siger: ”Vi er rigtig glade for det forslag, Hans Lembrecht Madsen er kommet med. Det er en unik ting lavet til Høje Kolstrup Kirke, som i materialevalg spiller sammen med resten af "stenene" i kirkerummet. Kirken på bakken i Aabenraa er lidt sin egen, og vi mener, den vil passe fint ind, og at kirkens brugere vil tænde lys og mindes, bede, glædes eller noget helt fjerde.”
Lys-stenen indvies i forbindelse med gudstjenesten i Høje Kolstrup kirke, søndag d. 24. maj kl. 10.00, hvor også kunstneren vil være til stede.

Publiceret 23 May 2015 11:45