Kristian Thulesen Dahl fortalte eleverne på Brøruphus Efterskole om livet som politiker og om mediernes rolle.

Kristian Thulesen Dahl fortalte eleverne på Brøruphus Efterskole om livet som politiker og om mediernes rolle.

Politik lykkes bedst med flæskesteg

Kristian Thulesen Dahl lagde vejen forbi Brøruphus Efterskole til den årlige politikdag

Af
Af Mikkel Wegener Bonde

”Samarbejdet i Folketinget går rigtig godt, fordi der er så mange Liverpoolfans,” siger Kristian Thulesen Dahl med et glimt i øjet.
Formanden for Dansk Folkeparti er på besøg på Brøruphus Efterskole, hvor han fortæller om livet som folketingspolitiker.
Han er ikke bange for at fortælle om sine politiske med- og modstandere og giver et humoristisk indblik i, hvordan det samarbejdende folkestyre fungerer.
“Champions League fodbold og en kold øl kan være med til at få gang i selv de mest fastkørte forhandlinger. Og der er markant større sandsynlighed for at lande en aftale med Dansk folkeparti, hvis der bliver serveret flæskesteg, end hvis menuen står på sushi,” fortæller han.
Brøruphus Efterskole arrangerer hvert år en politikdag, hvor eleverne debatterer aktuelle politiske problemer.
I år inviterede de Kristian Thulesen Dahl forbi til at fortælle om livet som politiker og om, hvordan mediernes rolle i politik har ændret sig i de år, han har været med.
”Det er fantastisk at få en toppolitiker på besøg, der kan fortælle om livet i magtens centrum og give eleverne et indblik i, hvordan beslutninger bliver truffet, og hvordan medierne er med til både at formidle og fordreje den politiske virkelighed,” siger Niels Christian Jørgensen, der underviser i samfundsfag og har været med til at arrangere dagen.
For Kristian Thulesen Dahl er det vigtigt at forsøge at gøre unge mennesker opmærksom på, at rigtig mange af de beslutninger, vi træffer til hverdag, er politiske, og at det derfor giver rigtig god mening at engagere sig i politik.
”Jeg håber, at jeg ved at stille op her i dag og tale politik med de unge, kan være med til at engagere dem i politik.”

null

Publiceret 29 January 2016 16:30