Bamse og Mulle har kendt hinanden i halvandet års tid. Nu skal de giftes. Det sker sankthansaften, den 23. juni klokken 15:30 i Vor Frelsers Kirke i Strandgade, hvor alle er velkomne. Foto: Peter Friis Autzen

Bamse og Mulle har kendt hinanden i halvandet års tid. Nu skal de giftes. Det sker sankthansaften, den 23. juni klokken 15:30 i Vor Frelsers Kirke i Strandgade, hvor alle er velkomne. Foto: Peter Friis Autzen

Hjemløst brudepar holder åben fest

Selvom livet kradser og bidder fra sig, kan man godt finde lykken og kærligheden. Hjemløst brudepar holder åben fest

Af
Peter Friis Autzen

“Vi elsker hinanden,” siger Gilbert 'Bamse' Østrup og ser på sin forlovede, Capella 'Mulle' Fricke.
Hun smiler til ham og læner sig ind mod ham.
Mulle og Bamse er hjemløse. Han er fra Frederiksberg i København. Hun er fra Fredericia. Lokalavisen møder dem på Café Parasollen i Vejle, hvor de ofte opholder sig - og hvor bryllupsfesten skal holdes sankthansaften, torsdag den 23. juni.
Alle er velkomne i kirken til vielsen.
Brylluppet er Vejles første såkaldte gadebryllup. Vielsen finder sted 200 meter fra Parasollen, i Vor Frelsers Kirke i Strandgade klokken 15:30. Derefter er der bryllupsfotografering og så fest ved Café Parasollen.

Mødtes på Skype

Mulle og Bamse har kendt hinanden i halvandet års tid.
“Vi mødtes på Skype, hvor jeg snakkede med nogle venner,” fortæller Bamse.
“Ja, og så rettede de kameraet over på mig,” siger Mulle og smiler ved tanken om, at vennernes anmassende stil nu har ført til, at hun skal giftes.
Efter lidt snak opstod ønsket om at mødes, og her fik Bamse klar besked.
“Jeg fik at vide, at jeg skulle være på Fredericia Banegård dagen efter klokken 21:05. Ellers kunne jeg godt glemme det. Men jeg havde heldigvis ikke så meget at pakke - kun en sportstaske. Så jeg tog af sted og var der til tiden,” siger han.

Friede på værtshusets gulv

Bamse spurgte sin Mulles mormor om lov, før han friede en dag på yndlingsværthuset i Vejle.
“Jeg havde købt blomster og gik ned på knæ,” siger han.
“Ja, midt i mellem en masse andre mennesker,” siger Mulle, som normalt ikke har det godt med alt for mange fremmedes opmærksomhed.
“Men hun sagde heldigvis ja alligevel,” siger Bamse.
Efterfølgende er forlovelsen blevet forseglet med matchende ringe, som parret håber at kunne få graveret og brugt som vielsesringe også.

Mor og Mormor

Parret flytter rundt mellem venner og bekendte. Også herberget i Vejle er de ofte på. Og hos Mulles mor i Fredericia, eller hendes mormor og morfar i Taulov.
Parret håber at finde et fast sted at bo. Og planen er at stifte familie.
Selvom livet som hjemløs og “sofa-surfer” er fyldt af problemer og udfordringer, glæder de sig begge over den støtte og opbakning, de føler fra andre “gadebørn”, som Bamse kalder andre i lignende situationer.
Han ved udmærket, at hans trave-trang og alkohol- problem ikke gør tingene lettere, men han fokuserer på de gode sider af livet. Og her er Mulle en stjerne.
Parret glæder sig til at sige ja foran gadepræst Maria Meinert. Faktisk er de ved at blive helt utålmodige.
“Jeg har det med at tromme lidt med fingrene, når vi snakker om det,” siger Bamse og viser det med fingrene på bordkanten.
“Ja, det er lige før bordet går i stykker,” siger Mulle og smiler overbærende til sin forlovede.
“Jamen, jeg har da sommerfugle i maven,” siger Bamse.
“Ja, det har jeg også,” svarer Mulle.

Sponsorer og hjælp

Café Parasollen og Bettina Sørensen fra Vejle Herberg har hjulpet med at arrangere brylluppet. Og sponsorer har bidraget med flere af dagens elementer. Det betyder blandt andet, at Mulle kan se frem til at blive gift i en brudekjole fra Panayotis. Bamse har valgt at lade sig vie iført sin Hus Forbi-uniform.
“I det hele taget er Hus Forbis farver - sort og gul - gennemgående i udsmykningen ved festen.” siger Sanne Bjerggård fra Parasollen.
Der leges lidt med tanken om at lave en bryllupskage, formet som en Hus Forbi-taske.
Det er ikke et must at medbringe gaver ved det åbne bryllup.
“I øvrigt er det svært at give en hjemløs gaver. Men hvis man vil, kan gavekort være en god idé. Den slags kan vi jo bruge, når vi forhåbentlig snart skal indrette et hjem,” siger Bamse.
Ved brylluppet skal Sanne Bjerggård fra Parasollen og Bettina Sørensen fra Vejle Herberg være brudepiger.
Som ved alle arrangementer på Café Parasollen er alkohol og andre stimulanser forbudt. Både under bryllupsfesten og spisningen.
“Men det er helt ok, “siger Bamse.
“Så kan man jo også bedre huske sit bryllup,” som han siger.

Publiceret 16 June 2016 16:00