Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Skole i sorg:

Elever siger farvel til 10-årig trafikdræbt skolekammerat

Siden den tragiske meddelelse om, at en 10-årig dreng mandag blev dræbt i en trafikulykke i Solbjerg, har skolekammerater og andre, der kendte drengen, været forbi med tegninger og blomster ved Solbjergskolens flagstang

Af
Jonas Wrede Hansen

Flaget er på halv, og adskillige blomster, tegninger, lys samt breve er blevet lagt rundt om flagstangen foran Solbjergskolen for at udtrykke sorg og sende tanker til de efterladte. Mandag eftermiddag mistede skolen nemlig en af sine elever i en tragisk ulykke, hvor eleven, en 10-årig dreng, blev ramt af en bil, da han ville krydse en vej.

LÆS OGSÅ: 10-årig dreng død i trafikulykke

Siden har den 10-åriges skolekammerater og skolens ansatte sørget ved flagstangen samt fået tilbudt professionel hjælp til at komme igennem den svære tid.

"Vi er dybt berørte af situationen. Det er klart," fortæller Jens Kristensen, skoleleder på Solbjergskolen, til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Vi har forsøgt på bedste vis at møde både børn og forældre i deres sorg. Alle er selvfølgelig utrolig berørte af situationen."

(Artiklen fortsætter under videoen)

Har modtaget professionel hjælp

Det var i mandags om eftermiddagen, at den 10-årige skoleelev fra Solbjergskolen blev dræbt i en tragisk trafikulykke. Ifølge Østjyllands Politi forklarede vidner til ulykken, at eleven, en 10-årig dreng, forsøgte at krydse vejen, efter han var steget ud af en skolebus på Bøgeskovvej i Solbjerg. I den forbindelse blev han ramt af en bil og døde kort tid efter af sine kvæstelser.

"Redningspersonale ydede førstehjælp på stedet, men det var ikke muligt at redde den 10-årige," lød det efter uheldet i en kortfattet pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Skoleleder Jens Kristensen er selv meget påvirket af situationen og fortæller til Lokalavisen Aarhus, at hele skolen er i sorg over den tragiske ulykke. I mandags blev der afholdt en mindebegivenhed på skolen, og i de efterfølgende dage har skolen haft professionelt hjælp indover til at håndtere situationen.

"Vi har indhentet hjælp fra krisepsykologer og lokale præster, som er blevet tilbudt til alle elever, forældre og ansatte på skolen. Det er ikke alle, der har taget i mod det, men alle har fået muligheden," fortæller skolelederen til Lokalavisen Aarhus.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Siden dødsulykken, hvor en 10-årig skoleelev fra Solbjergskolen mistede livet, er der blevet lagt blomster, tegninger, breve samt lys ved skolens falgstang. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Siden dødsulykken, hvor en 10-årig skoleelev fra Solbjergskolen mistede livet, er der blevet lagt blomster, tegninger, breve samt lys ved skolens falgstang. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Det skal gives til familien"

Det er ikke kun på Solbjergskolen, at der er blevet udtrykt stor sorg over den 10-årige drengs tragiske dødsfald. På en lukket Facebook-gruppe for borgere i Solbjerg har et opslag omhandlende ulykken modtaget flere hundrede reaktioner fra folk i området, som ikke nødvendigvis kender den trafikdræbte dreng. Men folk har igennem kommentarer vist deres støtte til familien, som lige nu går i gennem en hård tid.

De mange blomster, tegninger og breve, som er blevet lagt foran flagstangen ved Solbjergskolen, vil ifølge skolens leder, Jens Kristensen, blive givet videre til den 10-årige drengs pårørende.

"Det hele skal gives til familien," fortæller han til Lokalavisen Aarhus.

Publiceret 19 April 2018 19:00