Anna Rosbach (O) er den politiker, der skulker fra flest møder i regionsrådet. I år har hun kun deltaget i halvdelen af møderne.

Anna Rosbach (O) er den politiker, der skulker fra flest møder i regionsrådet. I år har hun kun deltaget i halvdelen af møderne.

Regionspolitikere skulker fra møderne

Det kan være svært at passe arbejdet som regionspolitiker samtidig med, at man har et civilt job - det må flere af politikerne i Region Hovedstaden sande

Af
Martin Warming

Martin Warming

Flere af de folkevalgte politikere i Region Hovedstaden gaber tilsyneladende over mere, end de kan klare.
En opgørelse over regionspolitikernes fraværsprocenter, som Lokalavisen.dk har lavet, viser, at de fleste af regionsrådets medlemmer er flinke til at passe deres arbejde - men enkelte politikere skiller sig ud med et markant højt fravær.
I toppen af den kedelige tabel ligger Henrik Thorup fra Dansk Folkeparti og Knud Andersen fra Venstre, der kun har deltaget i fem af de otte møder, der er blevet afholdt i år.
Det svarer til, at de har et fravær fra regionsrådets møder på godt 42 procent.

For meget arbejde

Den politiker, der har det suverænt største fravær i Region Hovedstaden, er Dansk Folkepartis Anna Rosbach. Hun har kun med til fire møder i år - altså kun halvdelen af møderne.
"Det har jeg det selvfølgelig meget skidt med, og det irriterer mig gevaldigt, men sagen er den, at min arbejdsgiver ikke har været så imødekommende, som han lovede, da jeg valgte at stille op til regionsrådet, og derfor har jeg haft svært ved at deltage i mange af møderne,« fortæller Anna Rosbach, der til daglig arbejder som politisk rådgiver i Europaparlamentet i Bruxelles.

Læser op

»Man kan ikke leve af det, man tjener ved at sidde i et regionsråd, og derfor må jeg altså have et civilt job ved siden af. Men jeg synes, at jeg passer mit job i regionsrådet, selv om jeg er gået glip af mange af møderne. Jeg læser selvfølgelig alle dagsordener og referater, jeg deltager i konferencer, og jeg har været rundt på samtlige hospitaler i regionen. I det hele taget deltager jeg i alt det, jeg har mulighed for,« siger Anna Rosbach.
Udover at sidde i regionsrådet er Anna Rosbach også medlem af Underudvalget vedrørende regional udvikling, og her har hun et fravær på 42 procent.

Ingen katastrofe

Men det er ingen katastrofe, når politikerne skulker fra regionsrådets møder. Det mener i hvert fald lektor ved institut for økonomi, politik og forvaltning ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen.
"Generelt synes jeg selvfølgelig, at man skal komme til møderne, men man kan godt være en vigtig brik i det politiske arbejde, selv om man ikke deltager i møderne. Tit og ofte er det ikke på regionsrådets møder, at beslutningerne bliver truffet, så hvis man ellers deltager aktivt i det politiske arbejde, kan man godt være med til at sætte sine aftryk alligevel,« siger Johannes Andersen.

Publiceret 21 November 2008 13:41