Nordsjællands Politi var også i Hørsholm i december. Dengang for at fange spritbilister.

Nordsjællands Politi var også i Hørsholm i december. Dengang for at fange spritbilister.

32 fik bøder eller advarsel ved morgenkontrol

Nordsjællands Politi var onsdag morgen på kontrol flere steder i Hørsholm. 10 cyklister og 22 bilister fik en opsang

Af
Iben Mathilde Forstholm

Der blev både udskrevet bøder, givet klip i kørekortet og en lille opsang til cyklister og bilister i morgentrafikken, da Nordsjællands Politi onsdag morgen rykkede massivt ind i Hørsholm. Et hold af betjente var rykket ud på Usserød Kongevej ved Lyngsø og ved Kongevejs-Centeret midt i morgentrafikken mellem kl 7.15 og kl 8.15, hvor det stadig var mørkt, for at tjekke, om cyklisterne nu også havde husket lygterne. En times tid senere mellem kl. 9 og 11 stod politiet ved Hørsholm Allé i området ved politistationen og Statoil, hvor en del biler blev stoppet. I alt skrev politiet 10 cyklister uden lys, mens 22 bilister blev skrevet for at køre uden sele eller snakke i mobiltelefonen, mens de kørte. Og selv om det lyder af meget, så er det ikke udsædvanligt, oplyser vicepolitikommissær Jan Perfeldt.
"Det er ganske normalt. Det er som at tage slik fra børn. Det er skruen uden ende. Mange er ligeglade og synes måske ikke, det er så vigtigt. I nogens øjne er det en lille ting at køre uden lys, men det kan være forskellen på liv og død. Andre har måske slet ikke lavet det til en vane at tage sele på, når de kører. Det, synes jeg, er meget mærkeligt. Jeg kan slet ikke selv køre uden at have spændt selen. Men der er usandsynligt mange, som kører uden. Vi har lige haft en dødsulykke i Helsingør, hvor en mand blev kastet ud af bilen, fordi han ikke havde sele på," siger Jan Perfeldt, der dog regner med, at kontrollerne gavner sig i længden.

To klip

Politiet skrev mandag morgen adskillige bøder på 500 kroner, mens et par stykker fik både en bøde og et klip i kørekortet, fordi deres børn ikke havde sele på. Politiet stoppede også en del børn, der var på vej på cykel til skole. Men da man ikke kan udskrive bøder til børn under 15 år, fik de i alt fem børn, som ikke havde fået sat lygter på cyklen, en advarsel med hjem til mor og far.
"Børnene bliver kede af det og siger, at de havde travlt. Men generelt siger folk ikke så meget, de ved det godt," siger Jan Perfeldt.
Nordsjællands Politi har hele ugen været ude på morgenkontroller. I morges gik turen til Frederiksværk og Gilleleje-området.

null

Publiceret 08 January 2009 11:15