"Himlen er svær at styre," siger en hemmelighedsfuld Bettina Skriver, der pure afviser at have arrangeret meteor-landingen. Foto: Anette Sønderby.

"Amager, halshug - jeg gjorde det ikke!"

At en komet landede samme aften som Koncerthuset, lignede et ægte DR-gimmick. Men projektlederen for det hele bedyrer sin uskyld

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Hvad der næppe er gået mange menneskers næse forbi, er, at en meteor drattede ned over Danmark lørdag aften.
Der er sikkert også en del, der har hørt, at Koncerthuset åbnede. Også lørdag aften.
Altså to begivenheder samtidig - faktisk klokken 20.15, sådan cirka det tidspunkt, hvor kongefamilien havde sat sig godt til rette i deres nye loge.
Hm - det ligner unægteligt en tanke, gør det ikke? For Koncerthuset har jo fået kælenavnet "Kometen", og op til åbningen af den særdeles bekostelige bygning i Ørestaden havde DR jo kørt talrige tv-spots, hvor man kunne se, at "Kometen" snart lander.
Hvilket den så også gjorde. Med andre ord:
Det var naturligvis et ægte, veltilrettelagt DR-gimmick, kun sat i scene i himmelrummet for at skabe endnu mere opmærksomhed og få endnu flere seere til skærmen.
Vi er gået videre til Bettina Skriver, projektleder på åbningen, som vi jo portrætterede i sidste uges Furesø Avis, for at afkræve en tilståelse:
Det var dit værk, ikke?

Ramte ved siden af

Men Hareskovby-kvinden bedyrer pure sin uskyld:
"Amager, halshug - jeg gjorde det ikke! Det var ikke min skyld, og i øvrigt ramte den jo ved siden af!" forsøger hun sig med et undvigende grin, og prøver så med en hemmelighedsfuld tilføjelse, klart præget af falsk beskedenhed:
"Himlen er svær at styre."
Nuvel, så må man vel tro på den 42-årige kvinde fra Hareskovby. At den 2 milliarder kroner dyre bygning blev indviet samme aften, som vi fik besøg af en lille sten, som næppe har kostet lige så meget, men formentlig til gengæld har det samme antal år på bagen, altså simpelt hen bare er en utrolig tilfældighed.
"Ja, det var da noget af et sammentræf," griner hun igen, og tilføjer:
"Bare ærgerligt, at den ramte lidt ved siden af!"

Publiceret 20 January 2009 12:45