Dyb mistillid på Rosengården

Medarbejderne på botilbuddet Projekt Rosengården føler sig overvågede og udsat for trusler. Det fremgår af Arbejdstilsynets rapport. Men ifølge ledelsen har der været gode grunde til kontrollen

En sag om en tidligere ansat der sendte SMS-trusler til ledere og medarbejdere, en sag om mobning, medarbejdere der angiver hinanden til ledelsen og et misbrug af tjenstlige samtaler, der gør, at medarbejdere føler sig truet og kontrolleret.

Det er alt sammen dele af arbejdslivet som ansat på botilbuddet Projekt Rosengården i Birkerød.

Det fremgår af Arbejdstilsynets skriftlige afgørelse efter et besøg på botilbuddet i november 2008, som Rudersdal Avis er i besiddelse af.

Arbejdstilsynet beskriver en arbejdsplads, der generelt stiller store krav til medarbejdernes psyke på grund af kernearbejdet med beboerne, der blandt andet lider af autisme. Men tilsynsrapporten giver også indtryk af en ledelse, der er i elendig dialog med sine egne medarbejdere:

»De ansatte føler de bliver overvåget og kontrolleret frem for at blive anerkendt og rost for det udførte arbejde,« skriver Arbejdstilsynet blandt andet, og langer samtidigt ud efter ledelsens brug af tjenstlige samtaler. Et emne, der ifølge medarbejderne hersker udstrakt forvirring om. De føler, man kan blive kaldt til samtale for småting og er i tvivl om, hvornår antallet af samtaler resulterer i fyring.

Misbrug af tjenstlige samtaler?
Rudersdal Avis ville gerne have forholdt forstander Mette Duedahl Kjær Arbejdstilsynets rapport.

I sidste uge forklarede forstanderen Birkerød Avis, at Arbejdstilsynet har påbudt Rosengården at bedre sit psykiske arbejdsmiljø på grund af arbejdets karakter og medarbejdernes ringe muligheder for at læsse psykisk af. Nu henviser hun i stedet til Lissi Nielsen, der er områdechef for Psykiatri og Handicap i Rudersdal Kommune.

Lissi Nielsen kender godt til problemerne på Rosengården. De har været »udtalt« i forhold til kommunens andre botilbud, indrømmer hun. Men forklarer, at det nu er noget, der bliver arbejdet seriøst på at løse.
»Alt Arbejdstilsynet skriver, er noget man arbejder med og tager seriøst,« siger hun.

Medarbejderne opfatter ledelsens brug af tjenstlige samtaler som et værktøj til at true medarbejderne. Sker der eller er der sket misbrug af tjenstlige samtaler på Rosengården?

»Det er ikke min opfattelse.« »Men vi tager Arbejdstilsynet alvorligt og prøver at lægge klare linjer for samtalerne.«

Hvor ofte foregår der tjenstlige samtaler på Rosengården og hvor mange medarbejdere har været til mere end tre samtaler?

»Det ved jeg ikke. Jeg har ikke fået tal på det,« siger Lissi Nielsen, og forklarer, at man ikke kan opsætte præcise regler for, hvornår en hændelse kan udløse tjenstlig samtale eller ej.

Hvor mange medarbejdere har enten meldt sig langtidssyge eller har sagt op på grund af samarbejdsvanskeligheder det sidste års tid som tilsynsrapporten nævner?

»Jeg er bekendt med det er sket, men har ikke nogen statistik.«
Rosengården scorer lavest i kommunens nye medarbejdertilfredshedsundersøgelse indenfor Psykiatri og Handicap.
Hvornår bliver medarbejderne tilfredse på Rosengården?

»Med det fokus vi har nu, skulle der gerne være sket noget indenfor det næste år. Så skulle Rosengårdens medarbejdere gerne ligge på linje med medarbejderne andre steder,« forklarer Lissi Nielsen.

Medarbejdere har snydt

Tæt på deadline har avisen modtaget botilbuddets høringssvar til Arbejdstilsynet. Her forklarer ledelsen blandt andet de tjenstlige samtaler:

»Der har dels været indkaldt til samtaler af opklarende karakter, hvor samtalen kunne have taget en drejning i retning af konsekvenser for medarbejderens ansættelsesforhold; dels har der været samtaler vedrørende alvorlige tjenesteforseelser. Det har bl.a. været lemfældig omgang med beboermidler, medarbejder der er gået flere timer før arbejdsophør og efterladt beboer uden personale og uden at skrive det på som afspadsering, medarbejder som har nægtet at tale med sin leder om mødeskema og pædagogisk arbejde og medarbejder som var på arbejde i en anden institution, mens denne var sygemeldt her.«

null

Publiceret 21 January 2009 22:46