Arkivfoto

Arkivfoto

Oliver-kidnapper var ven med familien

En af Olivers formodede kidnappere har flere gange hentet Oliver fra børnehave - det kom frem i Retten i Lyngby tidligere i dag

Af
Martin Warming

Jesper Lundh

Martin Warming

En af de fire mænd, der står tiltalt for at have kidnappet den fem-årige dreng Oliver i Virum i april sidste år, havde et tæt forhold til Olivers forældre.


Den 25-årige kineser, XW, menes at være idémanden bag Olivers kinapning og på tredjedagen i retssagen mod de fire mænd, der står tiltalt i sagen, fortalte XW, at han blandt andet har været ansat på Olivers forældres restaurant, Shangri La, på Kongevejen i Virum, hvor han arbejdede som tjener i et par år.

Hentede Oliver i børnehave

Den 25-årige mand fortalte også, at han sammen med Olivers mor har hentet Oliver to eller tre gange i Skovbakkens Børnehave på Geels Plads i Virum - og at han alene har hentet Oliver fra børnhave en eller to gange.


XW kunne i dag i Retten i Lyngby også berette om en episode, hvor han havde passet Oliver i forældrenes hjem, fordi Oliver var blevet syg.
Ifølge XW's udsagn havde Olivers mor ringet til ham og spurgt ham, om han kunne passe Oliver, der havde fået feber.


Forholdet mellem den 25-årige XW og Olivers forældre gik dog i stykker, da han blev fyret fra forældrenes restaurant, fordi han sammen med nogle kolleger havde stjålet 2.000 kroner fra kassen.

Spillelidenskab

XW kom til Danmark i 2002, fordi han skulle starte på højskole i Humlebæk, og i en periode arbejdede han som opvasker på en kinesisk restaurant i Helsingør.


Den 25-årige XW har lige som flere af de andre tiltalte i sagen en stor lidenskab for spil, og han skulle ifølge sin egen forklaring have et samlet underskud på 300.000 kroner efter at have spillet på forskellige kasioner.

Ifølge XW's eget udsagn har han en enkelt gang været nødsaget til at låne penge af en pengehaj, men i retten understregede han, at han ikke havde spillegæld, da Oliver blev kidnappet.
Der forventes at falde domme i sagen på tirsdag.

Vi følger sagen mod Olivers kidnappere...

Publiceret 22 January 2009 10:00