Eventyret venter forude. Vicky Henneberg (th), Katrine Mejnecke, Michael Bønnelykke Pedersen, Randi Jensen, Lars Bødker Madsen og Jesper Ellidshøj Jensen. På billedet mangler teamets syvende mand, Christian Jensen. Foto Grethe Bo Madsen

Eventyret venter forude. Vicky Henneberg (th), Katrine Mejnecke, Michael Bønnelykke Pedersen, Randi Jensen, Lars Bødker Madsen og Jesper Ellidshøj Jensen. På billedet mangler teamets syvende mand, Christian Jensen. Foto Grethe Bo Madsen

GPS er for tøsedrenge

Syv unge århusianske globetrottere vil som de første danskere nogensinde være klar ved startlinjen, når startskuddet lyder til dette års udgave af velgørenhedsløbet Mongol Rally

Af
Af Grethe Bo Madsen

To ørkener, fem bjergkæder, 30 dage og 15.000 kilometer. Sådan lyder opskriften på velgørenhedsløbet Mongol Rally, der i år for første gang har dansk deltagelse med et hold bestående af syv unge fra Århus.
Startskuddet lyder 18. juli og gennem de følgende uger krydser holdet ørkener og bjergkæder i kapløbet om at nå først fra Hyde Park i London til Ulan Bator i Mongoliet og samtidig samle penge ind til velgørende projekter i Mongoliet og Østeuropa.
Ruten, som de selv har planlagt, bringer dem gennem lande, som de indtil for kort tid siden hverken kunne stave til eller finde på en globus. Med sig har de en minimalistisk opbakning og to biler med motorer, der ikke må være større end 1,2 liter.

Ruten fra Hyde Park i London til Ulan bator i Mongoliet er på 15.000 kilometer og går gennem 15 lande, to ørkener og fem bjergkæder.

Ruten fra Hyde Park i London til Ulan bator i Mongoliet er på 15.000 kilometer og går gennem 15 lande, to ørkener og fem bjergkæder.

Vildeste udfordring

"Hovedformålet er at samle en hel masse penge ind til folk, der har behov for det. Men for mig personligt er det det vildeste eventyr og en mulighed for at få en fantastisk udfordring. Det lyder jo helt umuligt, at tilbagelægge den strækning i nogle små biler, der er fuldstændig uegnede til formålet," forklarer 30-årige Michael Bønnelykke Pedersen, der har samlet det århusianske team.
Til daglig er han rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau og Mongol Rally er langt fra hans første favntag med livet som globetrotter. Sidste år deltog og vandt han The Rickshaw Run, der er Mongol Rallys indiske sidestykke.
På vej fra London til Ulan Bator passerer de 15 lande blandt andet Tyrkiet, Georgien, Azerbadjan, Turkmenistan, Usbekistan, Kasakhstan, Rusland, Mongoliet. Turen er på omkring 15.000 kilometer og forventes at tage omkring seks uger at gennemføre.

Moderne opdagelsesrejse

"I gennemsnit skal vi køre 300 km. om dagen. Det er lidt som en moderne opdagelsesrejse. Jeg elsker gode historier og et godt eventyr, men at jeg selv skal blive en del af et, det er ikke til at forstå," fortæller Katrine Mejnecke på 30 år, der læser cand.ling.merc. på Handelshøjskolen.
Det århusianske team skal som minimum nå at indsamle 2.000 pund undervejs. Indtil nu er det primært dem selv, der har måttet punge ud, men de håber stadig at finde sponsorer, der vil støtte projektet.
Ud over Michael og Katrine består det århusianske hold af rejsekonsulenterne Vicky Henneberg, Randi Jensen, Christian Jensen og Jesper Ellidshøj Jensen samt statskundskabsstuderende Lars Bødker Madsen.
"Vi er hver især ansvarlige for dele af ruten undervejs, hvor vi har sat os grundigt ind i de særlige forhold, der gælder i det pågældende land." forklarer Katrine.
"Når vi krydser grænsen mellem Europa og Asien i Tyrkiet, kan vi kun fantasere om, hvad der venter os forude."

15.000 km. for velhgørenhed

Start: Hyde Park, London, 18. juli Mål: Ulan Bator, Mongoliet, omkring 30 dage senere Mongol Rally kan sammenlignes med Paris-Dakar Rallyet, men foregår på helt andre præmisser: Løbet er ikke arrangeret af en stor kommerciel organisation, ruten er ikke kørt igennem på forhånd, der er ingen mekanikere til at reparere bilen om natten, og bilerne har kun en tiendedel af den motorkraft, bilerne i Dakar løbet har. Som i andre rallyer anstrenger man sig for at kommer først i mål, men Mongol Rally drejer sig først og fremmest om at samle penge ind til velgørenhed i Mongoliet og i Østeuropa. Bag Mongol Rally står den engelske velgørenhedsorganisation, The Adventurists, der forventer, at de godt 1.500 deltagere fra hele verden i dette års velgørenheds-rally vil indsamle, hvad der svarer til fem millioner danske kroner. Dertil kommer de omkring 500 deltagende biler, der efter løbet doneres til organisationens velgørende projekter. Læs mere på www.mongolrally.dk

Publiceret 01 June 2009 11:15