Arkivfoto

Arkivfoto

Motorvej skal have ny asfalt

Og det bliver til stor glæde for både bilister og beboere langs Hillerødmotorvejen - den nye asfalt er nemlig mere støjsvag end den gamle

Af
Martin Warming

Martin Warming

Vejdirektoratet påbegynder mandag den 15. juni et større vejarbejde på Hillerødmotorvejen, der vil vare det meste af sommeren.

Trafikken og vejrliget har slidt så meget på en seks kilometer strækning fra Fiskebækbroen til overgangen til motortrafikvejen ved Allerød, at Vejdirektoratet nu går i gang med at udskifte det øverste lag asfalt i begge spor i henholdsvis nord- og sydgående retning.

Arbejdet med at udskifte asfalten i nordgående retning begynder på mandag og slutter i midten af juli, mens arbejdet i den sydgående retning bliver udført fra den 7. august til den 17. august.

Udover selve vejstrækningen skal asfalten på en række rampeanlæg også udskiftes. Det drejer sig om rampeanlæg 9 ved Farum C, rampeanlæg 10 ved Farum/Birkerød og rampeanlæg 11 ved Allerød/Vassingerød.

Arbejder om natten

For at genere trafikken mindst muligt bliver arbejdet udført om aftenen og natten og i weekender, og i forbindelse med selve vejarbejdet vil trafikken bliver ledt over i modsatte retning. Det betyder, at der kun vil være et spor farbart i hver retning, og derfor vil der være hastighedsbegrænsninger på både 50 og 70 kilometer i timen, mens arbejdet står på.

Der vil dog også være nedsat hastighedsbegrænsning i dagtimerne på de strækninger, hvor asfalten er blevet fræset af. Her bliver den tilladte hastighed på 90 kilometer i timen, oplyser Vejdirektoratet.

Mindre støjgener

Både bilister og beboere langs motorvejen kan glæde sig til, at vejarbejdet er overstået.

Ifølge Torben Nielsen, der er ingeniør i Vejcenter Hovedstaden, er den nye asfalt nemlig mere støjsvag end den gamle.

"Ikke mindst beboerne langs den motorvejsstrækning, hvor vi nu ligger den nye asfalt, vil opleve meget mindre trafikstøj på grund af den støjsvage belægning. Den nye asfalt gør faktisk, at vi halverer lydtrykket," fortæller Torben Nielsen.

Publiceret 08 June 2009 13:00