Hillerød Kommune er det sted i Nordsjælland hvor boligpriserne falder mest.

Hillerød Kommune er det sted i Nordsjælland hvor boligpriserne falder mest.

Boligpriserne falder mest i Hillerød

I gennemsnit er boligpriserne i Nordsjælland det sidste år faldet med ni procent. Størst prisfald er dog i Hillerød Kommune, hvor der har været et gennemsnitligt fald på 17 procent

Af
Tekst og foto: John Jessen Hansen

Der er i dag færre boliger til salg i Nordsjælland end for et år siden, og samtidig har de en kortere liggetid. I gennemsnit ligger boligerne i syv måneder, til gengæld er priserne ni procent lavere end for et år siden. Det viser nye tal fra boligsiden.dk. Efter et hårdt år er der nu ved at komme gang i boligmarkedet igen. Der er i øjeblikket 3.619 boliger til salg i Nordsjælland, hvilket er cirka 14 procent færre end for et år siden. Samtidig viser nye tal fra Boligsiden.dk, at liggetiden for boliger til salg i Nordsjælland er faldet med knapt 18 procent i det forløbne år. Dermed er nordsjællandske boliger nu i gennemsnit til salg i 217 dage på Boligsiden.dk.

Fald i antal liggedage

Boligejere i Nordsjælland, der har deres bolig til salg nu, har i gennemsnit ventet i syv måneder. Det viser vores nyeste tal. Samtidig oplever vi et fald i antallet af liggedage, og det tyder på, at der igen er en stigende interesse på markedet," siger kommunikationschef hos Boligsiden A/S, Birgit Daetz. Der er forskel på, hvor meget de enkelte boliger er faldet i pris, men i gennemsnit er prisfaldet i Nordsjælland ni procent, hvilket svarer til et fald på cirka 324.000 kr.

Størst prisfald i Hillerød

Det største prisfald har været i Hillerød Kommune, hvor der det seneste år har været et gennemsnitligt fald på 17 procent, derimod er boligerne i Fredensborg Kommune kun faldet med fem procent. Der er på nuværende tidspunkt 42.093 villaer, rækkehuse og villalejligheder til salg i Danmark, hvilket er næsten 17 procent flere end for et år siden. Boligerne bliver i gennemsnit solgt hurtigere og til en lavere pris. Faktisk ligger de i snit syv måneder og er næsten 300.000 kroner billigere i forhold til for et år siden, svarende til et prisfald på 13 procent.

Publiceret 11 June 2009 13:45