Det er denne udsigt udover Farum Sø, der vil være fra den første skovkirkegård herhjemme – hvis tilladelsen altså gives. Foto: René Schriver.

Det er denne udsigt udover Farum Sø, der vil være fra den første skovkirkegård herhjemme – hvis tilladelsen altså gives. Foto: René Schriver.

Den første skovkirkegård skal måske ligge ved Farum Sø

Kirkegårdsleder Elisabeth Hess Thaysen vil på mandag vise rundt og fortæller om planerne for Danmarks måske første skovkirkegård

Af
Rene Schriver

René Schriver

Kirkegårdene i Farum sogn er grønne og bliver endnu mere grønne i takt med nye gravstedsskikke og færre mandetimer til at vedligeholde det ekspanderende område. På mandag den 15. juni klokken 19.00 vil kirkegårdsleder Elisabeth Hess Thaysen vise rundt og fortælle om de forskellige gravstedstyper, som man kan vælge på Farum kirkegårde. Hun vil desuden fortælle om og vise skovarealet med den planlagte skovkirkegård, som der er søgt om tilladelse til. Hvis skovkirkegården bliver godkendt af myndighederne, så vil den blive den første af sin art her i landet. Det foreslåede skovareal ligger med smuk udsigt over søen. Kirkegårdsleder Elisabeth Hess Thaysen vil blive glad for en godkendelse, fordi en skovkirkegård er nemmere at vedligeholde end de mange vedligeholdelseskrævende gravsteder. På den måde vil hun kunne opfylde kravet om billigere kirkegårde, som er meget aktuelt i denne tid. På landsplan finansierer folkekirken cirka 90 procent af begravelsesvæsenet i Danmark, og i takt med at der bliver færre og færre folkekirkemedlemmer, er der en gennemgribende rationalisering i gang. Rundvisningen starter på P-pladsen foran præstegårdslængerne ved Farum gamle kirke kl. 19.00 og varer 1½ time, hvorefter, der vil være kaffe/the, kage og uddybning af rundvisningen i præstegårdslængen.

Publiceret 11 June 2009 03:00