Web-tv:

Spring supermarkedkøen over

Forsøget med at lade kunderne scanne deres varer selv er en succes

Af
Af Jacob Damkjær

De sidste fjorten dage har kunderne i Føtex i Lyngby Storcenter haft mulighed for selv at scanne deres varer ved kassen.

Ordningen er et forsøg, som kører i fire Føtex-butikker i hovedstadsområdet, og hvis det bliver en succes, kan løsningen sikkert snart ses i hele landet.

"Vi synes, at det var bedre at fjerne tre af de gamle kasseaperater og på den måde få plads til otte selvscannere, så folk kan slippe for oplevelsen af at skulle stå og hænge i en kø," siger Varehuschef i Føtex i Lyngby Storcenter Niels Groth.

Og det ser allerede ud til, at forsøget er en succes.

"Vores kunder er utrolig glade for systemet, og det er vores medarbejdere, som har været på kursus i at assistere kunderne også. Det giver et utrolig godt flow her ved kassen specielt for alle dem, som har et lille gennemsnitskøb...og den type kunder har vi mange af," siger Niels Groth.

Anne Andersen fra Lyngby har allerede prøvet den nye selvscanner flere gange.

Anne Andersen fra Lyngby har allerede prøvet den nye selvscanner flere gange.

Hvad med ansvaret for at få scannet varerne ordenligt?

"Systemet er indrettet sådan, at det praktisk taget er umuligt at scanne forkert.

Det foregår nemlig sådan, at man placerer sine varer på en vægt, før man begynder at scanne.

Så tager man en vare, scanner den, og placerer den herefter på en anden vægtskål på den anden side af scanneren. Hvis ikke der er sammenhæng mellem de to vejninger, som bliver foretaget på hver siden af scanneren, og hvis ikke vægten af den vare man scanner, svarer til stregkoden, så kan den ikke gennemføres," siger varehuschefen, som samtidig henviser til, at der vil være servicemedarbejdere til stede hele tiden til at hjælpe med de problemer, der måtte opstå.

Se web-tv om de nye selvscannere her på artiklen og hør blandt andet hvad kunderne synes.

Sådan ser skærmen til betjening af selvscanneren ud.

Sådan ser skærmen til betjening af selvscanneren ud.

Publiceret 11 June 2009 15:45