"Det er som at være i et fængsel," siger Jørgen Stavnsborg, der er bundet til hjemmet på Gammelgårdsvej. Foto: Finn Due Larsen.

Bundet til hjemmet efter to el-scooter-tyverier

69-årig invalidepensionist har to gange fået stjålet sin el-scooter. Nu må han vente derhjemme på en ny

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

For Jørgen Stavnsborg er el-scooteren en uundværlig del af hverdagen. Den 69-årige invalidepensionist, der lider af åndedrætsbesvær, kommer ikke mange skridt udenfor sin lejlighed på Gammelgårdsvej, før han må hive efter vejret.
El-scooteren sørger for, at han kan komme rundt i byen og ordne daglige gøremål, samtidig med at han kan have en iltflaske med, der hjælper ham til at kunne få vejret.
Men siden den 9. juni har han været bundet til hjemmet. El-scooteren blev stjålet, mens den stod parkeret udenfor lejligheden, og det var lige efter han havde fået bevilget en ny, også efter et tyveri.
"Den første blev stjålet den 24. maj, så det var ikke lang tid jeg nåede at have den."
Mens forsikringen med alt andet end begejstring ser på hans andet tyveri, har Jørgen Stavnsborg hos kommunens visitation fået svaret, at man gerne vil tildele ham en ny scooter, men at man ikke har flere på lager for tiden.
En situation, han har det meget svært med:
"Det er som at være i fængsel. Det slider på mig psykisk, for jeg elsker jo at komme rundt, handle på bytorvet og snakke med folk."

Otte gange

Baggrunden for, at Jørgen Stavnsborg må vente på en ny el-scooter, er at han langt fra er den eneste, der har oplevet at få stjålet det uundværlige køretøj. Det er sket otte gange inden for to måneder i Furesø Kommune, og forelagt Jørgen Stavnsborgs eksempel medgiver Britta Sichlau, leder af visitationen, at det er en meget utilfredsstillende situation, men hun understreger, at hun ikke kan gå nærmere ind i en konkret sag.
"Men generelt kan jeg sige, at vi gør meget ud af at forsøge at finde de stjålne scootere igen, og indimellem lykkes det."
En anden, der også har været tæt på at miste sin, er 86-årige Johanne LaCour. Hun fortæller at hun natten til mandag den 8. juni havde en meget ubehagelig oplevelse udenfor sit hjem i Stavnsholtpark.
"Der stod pludselig fem unge og bankede på dører og ruder hos naboen og råbte "luk op, luk op". De nåede også forbi mit hus, for bagefter kunne jeg se, at opladeren til el-scooteren var stjålet. Til mit held var scooteren punkteret, så de ikke kunne tage den med."
Tyverierne er et led i en større tyveri-bølge i Furesø. Læs mere om det andetsteds her på www.furavis.dk.

Publiceret 16 June 2009 23:00