Så skulle det være ganske vist: Fra 1. september genåbnes Farum Svømmehal for almindelige brugere.

Så skulle det være ganske vist: Fra 1. september genåbnes Farum Svømmehal for almindelige brugere.

Svømmehal på vej til offentlig genåbning

Enigt idræts- og fritidsudvalg siger ja tak til Farum Svømmeunions tilbud om at stå for driften fra 1. september

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

OPDATERET Almindelige brugere af Farum Svømmehal kan igen se frem til at hoppe i bassinet, selv om de ikke er medlem af en forening.
På et ekstraordinært møde tirsdag morgen vedtog et enigt idræts- og fritidsudvalg i Furesø Kommune at indstille til økonomiudvalget og byrådet at sige ja tak til et tilbud fra Farum Svømmeunion om at stå for ansvaret for den offentlige adgang.
Med indstillingen følger, at der fra 1. september bliver weekend-åbent med seks timer fordelt på lørdag og søndag, og at der her bliver mulighed for at købe billetter såvel manuelt i svømmehallen som på nettet. Ugens øvrige dage kan man booke sig ind på eventuelt ledige pladser på forenings-holdene, og denne booking foregår via nettet.
Udvalget indstiller, at der afsættes 75.000 kroner til investeringer i et billet-system, samt at kommunen stiller med en underskudsgaranti på 85.000 kroner. Der er tale om en forsøgsperiode frem til 20. december, som herefter skal evalueres.

Meget tilfredse

Der er som nævnt tale om en indstilling til økonomiudvalget og byrådet, og derfor formelt set noget, der først kan blive endeligt godkendt på byrådsmødet på onsdag. Men da det er et enigt udvalg, der står bag, vil det være en meget stor overraskelse, hvis ikke vedtagelsen glider igennem.
Fra flere partier udtrykkes der da også tilfredshed med beslutningen:

"Der er tale om nytænkning af en meget fin og kreativ art. Det, man skal lægge mærke til, er også, at foreningerne vil tilbyde andre aktiviteter samtidig, som for eksempel vandpolo, kurser for børn, og så videre," siger Gitte Melchiorsen (UP), formand for idræts- og fritidsudvalget.
"Når nu tingene er lavet om, er det godt at vi er endt med denne løsning, der giver offentlig adgang igen," siger John Allentoft (K), medlem af idræts- og fritidsudvalget.
Hos Socialdemokraterne og Enhedslisten var der i første omgang forbehold overfor den praktiske afvikling af ordingen, men også her er der nu tilfredshed:
"Vi fik overbevist de andre om, at det var vigtigt at sørge for, at der bliver offentlig åbningstid på en måde, så der også er manuelt billetsalg," siger Øjvind Vilsholm (Enh.), der dog håber, at det på sigt også vil kunne lade sig gøre at have offentligt åbent med manuelt billetsalg på hverdage..

Publiceret 16 June 2009 10:54