"Til mit held var scooteren punkteret, så de ikke kunne tage den med," siger 86-årige Johanne LaCour fra Stavnsholtpark, der i stedet fik stjålet sin oplader til el-scooteren.

Bølge af tyverier af el-scootere i Furesø

Otte gange inden for to måneder har handicappede i Furesø oplevet at få stjålet deres uundværlige køretøj

Af
Martin Warming

Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Martin Warming

En sand bølge af en kynisk form for tyveri er blusset op i Furesø Kommune.
I Danske Handicaporganisationer (DH) fortæller man om flere medlemmer, der inden for kort tid har mistet deres uundværlige el-scooter, og i visitationen i Furesø Kommune har man opgjort i alt otte tyverier inden for de seneste to måneder.
Hos visitationen forklarer lederen Britta Sichlau, at de mange tyverier også er en belastning for kommunen, da der er tale om bevilget udstyr, som man netop har fået på plads hos de enkelte borgere.
"Vi er ikke forpligtet til at yde erstatnings-hjælpemidler, men det har vi tradition for at gøre alligevel."

Drengestreger

I DH-Furesø mener formand Karin Beyer, at der er tale om et stort problem, og hun har desuden hørt rygter om, at der tale om organiserede tyverier, muligvis med udgangspunkt i østeuropæiske bander.
Men det mener pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi ikke, at der er belæg for at konstatere.
"Det er i hvert fald ikke et generelt problem i politikredsen, og jeg tror ikke, at det er østeuropæiske bander, der står bag tyverierne. Jeg tror snarere, at der er tale om drengestreger, men derfor er det selvfølgelig et problem, vi tager alvorligt alligevel," understreger Henrik Suhr.
De mange tyverier betyder desuden, at visitationen i Furesø Kommune ikke kan følge med efterspørgslen. Det har en borger, Jørgen Stavnsborg, fået at mærke på meget brutal vis.
Han har fået stjålet en el-scooter to gange inden for 14 dage, og er nu bundet til hjemmet, mens han venter på en ny.
Læs mere om hans situation andetsteds her på www.furavis.dk.

null

Publiceret 17 June 2009 08:47