De fleste kender Benedicte strøm fra tv, hvor hun har været sportsvært på både DR, TV2 og TV3. Nu har hun udgivet en børnebog. Foto: Henrik Holst

De fleste kender Benedicte strøm fra tv, hvor hun har været sportsvært på både DR, TV2 og TV3. Nu har hun udgivet en børnebog. Foto: Henrik Holst

Benhård businesskvinde med barnlig sjæl

Et behov for at få tilfredsstillet det indre barn har fået forretningskvinde og tidligere tv-vært Benedicte Strøm til at skrive en børnekrimi

Af
Af Ane Lützhøft

De dybbrune øjne gløder, armene gestikulerer flittigt og smilerynkerne kommer frem, når Benedicte Strøm fortæller. Den lille kvinde, som mange kender fra tv-sporten, hvor hun var vært i en årrække, bobler af liv og fortæller med stor entusiasme om både sit arbejde, hobbyer og privatliv. Og ud af ordene dannes et billede af Benedicte: hun er en både sammensat og meget lidenskabelig person.

Det kan synes underligt at rumme så modsatrettede sider som seriøs forretningskvinde og børnebogsforfatter samt arbejdsnarkoman og eventyrer. Men det gør Benedicte, og det er en kombination, der passer hende ganske glimrende.
"Jeg arbejder meget intenst, og derfor har jeg brug for at holde pause og rejse ud ind mellem. Jeg er meget eventyrlysten og 'barne-agtig' samtidig med, at jeg er seriøs cand.polit. Det kan godt lyde lidt skizofrent, men sådan er jeg - jeg er to personer i én, og jeg har behov for at få stimuleret dem begge for at være lykkelig", fortæller hun.

I begyndelsen af 2008 var det tid for Benedicte til at få stimuleret barnet og eventyreren i sig. Hun solgte sin part af det kommunikationsbureau, hun havde haft sammen med sin partner i 5 år. Hun havde brug for at rejse ud i verden - væk fra arbejdet og fra Hellerup, hvor hun har boet i 20 år. Og nå ja, så havde hun også lige brug for at skrive en børnebog!
Det lyder måske lidt sært pludseligt at skrive en børnebog i en alder af næsten 50, men det var det ikke for Benedicte, der har en livslang kærlighed til fortællinger bag sig.
"Min mor læste meget for mig og min søster, da vi var små. Vi var ofte i sommerhus, og så satte vi os til rette med hjemmebagt franskbrød og en kande te og læste højt. For mig er højtlæsning indbegrebet af hygge, og jeg har også altid læst og fortalt historier for mine døtre. Når man er ude at rejse, som vi har været meget, er det en rigtig god måde at få tiden til at gå på", fortælle Benedicte.

Samarbejde


Inspirationen til at skrive sin egen bog kom på en sommerferie på Anholt for 5 år siden, hvor 'Bortført på Bali' så sit første spæde lys. Der skete ikke så meget på den campingplads, hvor Benedicte og hendes to døtre, der i dag er 16 og 18 år, boede, og derfor opfandt de i fællesskab historien om 8-årige Anton, der tager til Bali for at lede efter sin forsvundne far.
Mens døtrene var på stranden, sad Benedicte ved campingbordet og skrev løs, og inden hun havde set sig om, var hele campingpladsens børn involveret i projektet.
Sidste forår skrev Benedicte så bogen færdig, og det tog ikke lang tid, for hun arbejder som sagt temmelig intenst.
"Det var en skøn arbejdsproces. Jeg linede op med en ostemad og en café latte om morgenen, og så kom jeg ind i et flow, hvor jeg glemte tid og sted. Det var det fedeste - fuldstændig som at meditere eller være på stoffer", griner Benedicte.
Romanen, der blev til en spændingsbog for 7-13 årige, lå klar efter kun et par måneder. Og det var 'det fedeste', som Benedicte selv kalder det, at få den færdigtrykte bog i hånden.
Indtil videre venter hun stadig spændt på reaktionerne, for bogen er først udkommet for et par måneder siden, men hvis de er positive, vil Benedicte bestemt skrive flere børnebøger. Faktisk ligger manuskriptet til nummer to allerede klart.
Men indtil det sker, vil Benedicte passe sin mere 'seriøse' side i det Hellerup-baserede kommunikationsbureau +Strøm, som hun oprettede, da hun var færdig med 'Bortført på Bali'. Den voksne side af Benedicte skal jo også plejes.

Publiceret 17 June 2009 07:00