Teaterdirektør Martin Lyngbo - kan glæde sig over en flot sæson 08/09.

Teaterdirektør Martin Lyngbo - kan glæde sig over en flot sæson 08/09.

Mungo Park har haft en rekordsæson

Stor fremgang på egnsteatret i Allerød

Af
Af Michael Braunstein

En fremgang på 78 procent i publikumstal, kunstnerisk anerkendelse og bred regional publikumsudvikling. Det er resultaterne af sæsonen 08/09 på Mungo Park, der slutter i denne uge.
Der mangler fortsat to forestillinger i sæsonen. Men teatret har allerde gjort status over året og de foreløbige opgørelser viser en markant publikumsfremgang. Over 25.000 mennesker har set en forestilling fra Mungo Park i år enten i Allerød eller på turné. Det er en fremgang på 78 procent i forhold til sidste år, hvor tallet var 14.000. På de faste forestillinger i Allerød har repertoireteatret i løbet af sæsonen opnået en stigning i billetsalget på 63 procent sammenlignet med den foregående sæson, der også var et godt år.
Teatret har afviklet i alt 240 forestillinger – heraf 144 på scenen i Allerød. Til sammenligning gik Mungo Parks ensemble på scenen 197 gange i sidste sæson.
"Disse resultater får os til at rette ryggen og trække vejret dybt ind. Og så skaber de en solid basis for det fremtidige arbejde. Vi mener at have meget stærke projekter i støbeskeen," fortæller en stolt teaterdirektør Martin Lyngbo.

Nye publikummer

Sæsonen har lokket nye gæster til fra nærkommunerne. Der er kommet 33 procent flere fra Hillerød, 40 procent flere fra Birkerød og 28 procent flere fra København sammenlignet med tidligere sæsoner. Mungo Parks pressechef, Martin Biil, forklarer, at man i år har satset målrettet på at få fat i flere lokale publikummer.
"Vi har søsat en række initiativer for at sprede kendskabet og loyalitetsfølelsen til alle områder af Nordsjælland og København. Blandt andet lokaldage, eget distributionsnetværk og Klub Mungo Park. Vi er alligevel overraskede over, at vi allerede nu kan måle så markant en fremgang efter et arbejde, som først lige er begyndt."

Stjerneindeks

I den seneste sæson præsenterede teatret tre nye forestillinger. Mungo Park har på den baggrund udregnet et stjerneindeks for sæson 08/09. 'Opsang', 'Spasser hund kanin' og 'Mumin', som blev produceret i samarbejde med søsterteatret Mungo Park Kolding, modtog tilsammen 32 anmeldelser. De opnåede et gennemsnit på 4,7 stjerner ud af seks mulige.
Året bød også på salg til udlandet. Forestillingen 'Den allersidste dans' blev købt af det norske storteater Rogaland Teatret i Stavanger. Det var første gang siden 2007, at det lykkedes et dansk teater at sælge ny dansk voksendramatik til udlandet. Mungo Park forventer at kunne offentliggøre nye internationale salg i løbet af foråret 2010. Det fortæller producent Anne Sophie Fogedby, der har ansvar for teatrets internationale udvikling:
"Vi har i år startet flere interessante internationale samarbejder. Konkret betyder det, at vi er i gang med at planlægge international turné af flere forestillinger fra repertoiret."

Flot økonomisk resultat

Sæsonens økonomiske nøgletal vil være på plads efter regnskabsårets afslutning den 30. juni. Ifølge producent og forretningsfører Jakob Holm kommer teatret kommer ud af sæsonen med et flot økonomisk resultat og med en solid udvidelse af den positive egenkapital.
”Mungo Parks fremtidige økonomiske fundament og sikkerhed er styrket markant, og det giver rum og plads til at koncentrere kræfterne endnu mere om kunstnerisk nysgerrighed og den gode historie,” fortæller Jakob Holm.
Mungo Park afrunder sæson 08/09 med forestillingen 'Den allersidste dans' fredag 19. juni.

Publiceret 17 June 2009 11:19