Sådan forestiller Asgaard sig at bydelen skal tage sig ud

Sådan forestiller Asgaard sig at bydelen skal tage sig ud

Hillerød skal have egen skyskraber og helt ny bydel

I hvert fald hvis det står til Asgaard Group, der netop har præsenteret et projekt for Hillerød Kommune

Af
Tim Panduro

700.000 kvadratmeter kontorer og boliger i en ny bydel - og en skyskraber på 45 etager, der dermed vil blive langt den højeste bygning i Danmark.
Der bliver ikke sparet på armbevægelserne i forbindelse med et projekt, som ejendomsudviklingsvirksomheden Asgaard Group 23. juni præsenterede for blandt andre borgmester Kirsten Jensen og kommunaldirektør Peter Zahlekær.
Asgaard Group har fået arkitektfirmaet Hvidt til at lave en skitse til bydelen, der skal ligge ved Overdrevsvejen, såfremt der bliver bygget en ny s-togsstation, som det gennem flere år har været på tale.

"Fuldstændigt realistisk"

Og selv om projektet med kontorejendomme i 5-6 etager, boliger på en til to etager, indkøbscenter, parkområde som en kile i midten af byen og ikke mindst hotel- og kontorbygningen, der med 45 etager skal være 15 etager højere end Danmarks hidtil højeste hus, Herlev Sygehus, kan virke flyvsk, er det ikke ren ønsketænkning. I hvert fald ikke ifølge projektdirektør i Asgaard, Hans Tjellesen.
"Vi finder det fuldstændigt realistisk, under forudsætning af, at stationen bliver etableret. Hillerød er regional hovedstad, og det vil betyde, at en række institutioner vil trække den vej," siger Hans Tjellesen.
"Det er ganske vist et stort område, men nu er det jo ikke sådan, at man bygger det hele på samme dag. Det vil starte naturligt ved stationen og bevæge sig ud af. Det er jo heller ikke sådan at hver eneste bygning er tegnet i detaljen. Det er blot skitseret for at give en forestilling om, hvordan vi tænker bylivet. Tanken er, at der skal være et tæt byliv i modsætning til andre projekter som for eksempel Ørestaden, hvor det er mere spredt."
Heller ikke finanskrisen skræmmer projektdirektøren.
"Det er faktisk meget godt planlagt. Der skal bruges et par år for at få dette igennem, og til den tid må vi være kommet ud af krisen igen", siger Hans Tjellesen, der også nævner, at der er tale om et indlæg i den høringsproces, der er for de kommende kommuneplaner.
Projektet er langt det største, som Asgaard Group endnu har projekteret. Gruppen har tidligere udviklet butikscentre og boligbebyggelser.

Publiceret 26 June 2009 16:00