75.000 børn og voksne bruger hvert år Eghjorten. Arkivfoto: John Jessen Hansen

75.000 børn og voksne bruger hvert år Eghjorten. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Udviklingshæmmede skovhjælpere til Gribskov

Skovhjælpere skal holde naturlegepladsen Eghjorten pæn

Som noget helt nyt begynder en gruppe udviklingshæmmede i Nordsjælland nu som skovhjælpere på skovlegepladsen Eghjorten mellem Hillerød og Fredensborg - en af landets allermest besøgte skovlegepladser. 75.000 børn og voksne bruger hvert år Eghjorten, og de vil fremover blive mødt af skovhjælperne, som vil kunne hjælpe dem med alt muligt. De vil blandt andet sørge for, at der altid er brænde til bålstedet, at de mange børneinstitutioner, der også bruger skovlegepladsen får en god oplevelse, og at området er pænt og ryddelig.

Indviet af miljøministeren den 1. juli

Onsdag den 1. juli bliver der officielt taget imod de første skovhjælpere på Eghjorten. Det sker, når miljøminister Troels Lund Poulsen og Hillerøds borgmester Kirsten Jensen indvier det nye skovhjælperprojekt i Gribskov. Inspirationen til skovhjælperne på Eghjorten er kommet fra et tilsvarende projekt, som Miljøministeriet gennem en årrække har haft på et naturcenter i Vestskoven ved København. "Her giver skovhjælperne - og deres familier og bosteder - udtryk for, at arbejdsopgaverne i naturen omkring naturcentret både har givet en større selvtillid og selvværd - og skovhjælperne har oplevet, at deres arbejde har reel betydning for den daglige drift af naturcentret. Gæsterne får simpelthen en bedre service og naturoplevelse", fortæller skovfoged Svend Løw fra Skov- og Naturstyrelsen.

Skovhjælpere vil fremover være behjælpelige på legepladsen Eghjorten. Pressefoto

Skovhjælpere vil fremover være behjælpelige på legepladsen Eghjorten. Pressefoto

Udbrede ordningen

Skovhjælperne på Eghjorten er et samarbejdsprojekt mellem Skov- og Naturstyrelsen under Miljøministeriet, Hillerød kommune ved Reva Trollesbro og Skovskolen i Nødebo, der er en afdeling under Skov- og Landskab, KU-Life. Alle er velkomne til officiel åbning onsdag 1. juli klokken 9.30 til 10.30. Mødestedet er indgangen til Skovlegepladsen Eghjorten, Jespervej 309. Ud over de officielle taler ved miljøminister og borgmester vil der være snobrødsbagning, bål, hyldeblomstdrik og "skovsnegle" (kager) til børn og voksne og meget mere.

Troels Lund Poulsen dukker også op den 1. juli. Foto: Klaus Holsting

Troels Lund Poulsen dukker også op den 1. juli. Foto: Klaus Holsting

Publiceret 26 June 2009 09:00