WEB-TV:

Elbiler sætter Hørsholm på miljørigtig kurs

Kommunen overvejer at investere i en række elbiler. Torsdag kunne politikere og medarbejdere testkøre 11 af slagsen

Af
Pernille Kristensen

Store mænd blev straks som små drenge igen, da der torsdag formiddag var præsentation af biler på Hørsholm Materielgård. Nogle helt almindelige biler var det nu ikke, for samtlige 11 af slagsen var elbiler, som kommunen for tiden overvejer at investere i for at spare CO2 fra de kommunale køretøjer til især hjemmeplejen og Vej & Park.
Hvis man synes, at elbiler lyder kedeligt, krævede det som modbevis blot et kig på de opadvendte mundvige hos forsøgspersonerne, der talte både lokalpolitikere i pæne bukser og parkfolk i praktiske overalls.
Der var rift om at få en køretur i de forskellige modeller på pladsen foran Materielgården, men ræs kunne man nu ikke kalde det. Elbilerne støjer nemlig overhovedet ikke, så den første udfordring for testkørerne lå i at finde ud af, om den lydløse bil overhovedet var tændt.

Ny teknik

Bag al morskaben var dog også alvor, for med kommunens miljøbevidste profil ligger der mange CO2-besparelser i at vælge de rigtige køretøjer.
"En stor del af forureningen og CO2 kommer fra Materielgårdens bilpark og brændsel. Kommunalbestyrelsen ønsker at undersøge, om vi kan gøre det på en anden og mere miljørigtig måde. Vi skal bl.a. overveje, om man skal vælge andre former for transportmiddel. Spørgsmålet er jo blot, om teknologien er til stede i dag. Har vi de alternative køretøjer, som vi har brug for? Kan de opfylde vores behov, eller skal vi tænke anderledes?" lød spørgsmålet fra formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Anders Borgen (K).
Til testdagen var både repræsenteret personbiler, varevogne, lastbiler og plæne- og parkbiler. Der går dog endnu lidt tid, før hørsholmerne vil kunne se dem i bybilledet. Først skal indkøbet nemlig behandles politisk efter input fra de medarbejdergrupper, der skal bruge bilerne.
Se web-tv-indslaget, hvor du også kan høre Materielgårdens drifschef Knud Breum fortælle om, hvad medarbejderne kan bruge elbilerne til.

I alt 11 biler fra syv firmaer var repræsenteret til fremvisningen.

I alt 11 biler fra syv firmaer var repræsenteret til fremvisningen.

Publiceret 26 June 2009 09:45