Kommunens medarbejdere i færd med at sætte advarselsskilt op ved Furesøen.

Kommunens medarbejdere i færd med at sætte advarselsskilt op ved Furesøen.

Advarer mod badning i del af Furesøen

Høje Klint-området kan være fyldt med sundhedsskadelige bakterier, oplyser kommunen

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Sol, sommer og ferien i gang - så er det ud i bølgen den blå, synes mange. Men knap var badesæsonen en realitet, før den første advarsel om dårligt badevand blev meldt ud.
Fra Furesø Kommune fraråder man badning ved en del af Furesøen, nærmere bestemt Høje Klint, der ligger på Stavnsholt-siden af søen. Det skyldes, at badevands-kontrollen viser, at der kan være sundhedsskadelige bakterier i dette område, på grund af forurening med fortyndet spildevand.
Kommunen, der er badevands-myndighed, lader forstå, at man vil følge badevandets tilstand tæt gennem ekstraordinære prøver og håber at kunne annullere varslet snarest muligt.

Skal dyrkes

"Vi har taget en ny analyse, og den skal nu dyrkes, før vi kan sige noget endeligt," siger Susanna Kjær Nielsen, natur- og miljøchef i Furesø Kommune.
Hun forklarer, at advarslen er udstedt ud fra forsigtigheds-hensyn:
"Vi vil godt være helt sikker på, at der ikke er en sikkerhedsrisiko. Badevands-kvaliteten i Furesøen er generelt good, også ved Høje Klint, men undersøgelserne viser en lidt for høj værdi af e.coli-bakterier. Derfor er vi nu gået i gang med en kilde-opsporing for at finde forurenings-kilden."
Opsporingen sker ved hjælp af dykker-undersøgelser, og der er nu sat skilte op, der advarer badegæster mod at bade i Høje Klint-området.
Sidste år var der mistanke om lidt for mange e.coli-bakterier på samme sted.

null

Publiceret 30 June 2009 11:52