Foto: Claus Beyer Dalskov

Foto: Claus Beyer Dalskov

Mens vi venter på regentparret

Regentparrets besøg i Frederikssund den 10. september bliver afslutningen på Dronningens og Prinsegemalens sommertogt rundt i landet

Af
Af Birgitte Masson Foto: Claus Beyer Dalskov

I februar måned kom det længe ventede tilsagn om, at Regentparret havde takket ja til at besøge Frederikssund. Nu – knap et halvt år senere - er de mange praktiske og tekniske detaljer så endelig ved at falde på plads til når Dronningen, Prinsegemalen og hele det royale følge indtager Frederikssund.

I fredags præsenterede borgmester Ole Find Jensen programmet for det royale besøg den 10. September. Her vil Frederikssund komme til at stå på den anden ende.
"Kongeskibet Dannebrog kan ikke lægge til kaj i Frederikssund på grund af vanddybden og andre forhold i fjorden. Derfor vil Dronningen og Prinsegemalen blive kørt i kronebil fra Hundested, hvorefter de kl. 10 vil blive modtaget på Frederikssunds Torv", fortalte borgmester Ole Find Jensen til pressemødet i Byrådssalen.
Han har – sammen med hans medarbejdere - arbejdet hård for, at et royalt besøg kunne blive en del af 200-års jubilæumsfestlighederne. Efter Dronningens modtagelse på Torvet, til tonerne fra den Kgl. Livgardes musikkorps, og lurblæsere fra Frederikssund Vikingespil, bydes regentparret indenfor til præsentation i Byrådssalen. Efterfølgende vil Ole Find Jensen med frue ledsage regentparret på karet-turen gennem gågaden, over Kronprins Frederiks Bro til Museet Færgegården.
Her vil kareten eskorteres af Garderhusarregimentet, og store som små Frederikssundere vil få rig mulighed for at tage opstilling langs ruten. Efter en kort rundvisning på museet vil regentparret i bil køres til Jægerspris-lejren, hvor der igen omstiges til karet. Dronningen har aldrig set Jægerspris Slot, og der venter hende uden tvivl en stor oplevelse, når kareten drejer ind på slotspladsen.
Her vil bestyrelsesformanden for Kong Frederik den VII"s stiftelse og tidligere nationalbankdirektør Erik Hoffmeyer og direktør Niels Sættem tage imod. De er værter for frokosten som er for indbudte gæster.

Regentparret splitter op

Herefter skilles Dronningens og Prinsegemalens veje. Under ledsagelse af Borgmester Ole Find Jensen skal Dronningen besøge Kingoskolen i Slangerup og efterfølgende overvære en prædiken af sognepræst Caja Emilie Winterø i Skt. Michaels kirke. Der vil være begrænset adgang til kirken for offentligheden. Haldor Topsøe A/S i Frederikssund vil modtage Dronningen kl. 15.50 om eftermiddagen.
Haldor Topsøe vil selv være til stede for at tage imod. Prins Henrik vil – sammen med Viceborgmester Anne-Mette Worch – besøge HC. Handelscenter i Venslev og derefter virksomheden Topsil i Frederikssund. Han slutter af med en rundvisning på Ældrecentret Lundebjerggård i Frederikssund. Hvor Dronningen havde fornøjelsen af at indvie J.F. Willumsens Museum efter ombygningen i 2005, får hun nu mulighed for at gense stedet denne gang sammen med Prinsegemalen. Museet vil også danne ramme om afslutningen på det oficielle besøg i Frederikssund.
For særligt inviterede gæster er der kl. 19 reception på Kongeskibet Dannebrog i Hundested. Om det royale program siger Borgmester Ole Find Jensen: "Vi har ønsket at præsentere hele kommunen, og planlægningen omkring det, er foregået i en fornuftig dialog", lyder det fra Borgmesteren, der ikke lægger skjul på at han glæder sig til at byde Regetnparret velkommen til byen. Frederikssund bliver afslutningen på Regentparrets sommertogt.
Kort før besøget i kommunen har Dronningen aflagt byerne Lemvig og Thisted et visit.

Publiceret 30 June 2009 07:00