Farvel, asketræ. Det store træ må lade livet af sikkerhedshensyn.

Farvel, asketræ. Det store træ må lade livet af sikkerhedshensyn.

Asketræet måtte lade livet

Kokkedal Station må af med sit gamle træ, der sandsynligvis er angrebet af en svampesygdom

Af
Pernille Kristensen

Torsdag morgen begyndte to arbejdere fra Skælskør Anlægsgartnere at snitte i det store asketræ, der møder de rejsende ved stationsbygningen ved Kokkedal Station. Det var dog med velsignelse fra DSB, at de gik i gang med at amputere asketræet gren for gren, for inde bag barken lurer muligvis en grim svampesygdom, der truer med at svække det gamle træ og potentielt gøre det til en farlig gerning for de mange daglige passagerer at færdes i nærheden af det.
En del grene er allerede faldet af af sig selv, men beslutningen er nu truffet om at fælde resten af træet. Arbejdet blev dog forsinket af de mange cykler, der stod parkeret i umiddelbar nærhed af asketræet og gjorde det svært for den gule lift at få fodfæste, så arbejderne kunne komme op i højden og skære grene af. Men ned kommer træet inden weekenden.
Når grene, blade og stammer er transporteret væk af en vognmand og lavet til flis, har DSB planer om at lægge fliser der, hvor asketræet før var. På den måde bliver der også plads til 25 cykler mere i de overfyldte stativer.

.

Anlægsgartnerne måtte først på arbejde med at flytte cykler, der stod i vejen.

Anlægsgartnerne måtte først på arbejde med at flytte cykler, der stod i vejen.

Publiceret 01 October 2009 17:45