Lars Skov fra Dansk Folkeparti vil have rømmet moskéen på Grimhøjvej 7 i Brabrand.

Lars Skov fra Dansk Folkeparti vil have rømmet moskéen på Grimhøjvej 7 i Brabrand.

Dansk Folkeparti vil have rømmet moské i Brabrand

Dansk Folkeparti i Århus vil annullere byggetilladelse til moské på Grimhøjvej og have moskéen rømmet

Af
Af Jeppe Rafn

Dansk Folkeparti vil sætte hårdt mod hårdt mod den omdiskuterede moské på Grimhøjvej 7 i Brabrand. Byggetilladelsen er ifølge partiet givet på et falsk grundlag, og derfor skal byggetilladelsen annuleres og lokalerne rømmes.
Folkene bag moskéen, som er en udbryderfruppe fra en anden moské på Grimhøjvej, har søgt kommunen om tilladelse til at ombygge en erhvervsbygning til "møde-, undervisnings- og aktivitetslokaler samt lager."
"Det er ikke noget lager. Det er en moské/bedehus, så man har søgt under falske forudsætninger," siger Dansk Folkepartis spidskandidat til byrådsvalget, Lars Skov.
Lars Skov mener desuden, at foreningen bag moskéen har overtrådt politivedtægtens bestemmelse om, at man ikke må genere andre borgere med unødig støj.
"Under ramadanen satte man udendørs højtalere op, som rungede en kilometer væk," siger Lars Skov.

Task Force i Århus

Politiet har ifølge Dansk Folkepartis spidskandidat ikke gjort nok for at undersøge, om der foregår ulovlige aktiviteter i moskéen på Grimhøjvej, og Lars Skov foreslår, at man nedsætter en kommunal Task Force, som skal undersøge islamisme og moskéer i byen.
Task Forcen skal undersøge, om moskéen på Grimhøjvej og andre moskéer i Århus opfordrer til oprør eller virker ved vold og i så tilfælde kan foreningerne ophæves via grundloven. Den skal se nærmere på de mennesker, der kommer i moskéerne. Checke bilnummerplader og identifikationspapirer.
"Er der personer eller terrorister uden opholdstilladelse? Er der nogle, der modtager sociale overførselsindkomster på et falsk grundlag eller ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet? Ved begrundet mistanke skal indberetning ske til kommunen. Vi vil ikke have, at danskerne skal være til grin for deres egne penge," siger Lars Skov og tilføjer, at Task Forcen ikke er et angreb på muslimer generelt, men et angreb på de fundamentalistiske miljøer indenfor Islam.

Politiker på Patrulje

Den 17. november er der kommunalvalg, og Lokalavisen følger valgkampen tæt, blandt andet med serien Politiker På Patrulje. Konceptet er meget enkelt: En kandidat fra hvert parti får tilbuddet om at køre til et par steder i Århus, der betyder noget for vedkommende. Det kan være til et kryds, hvor vedkommende synes, der mangler cykelstier. Det kan være til et projekt, som vedkommende er stolt af at have været med til at gennemføre. Det kan være til en borger, som har en historie, politikeren synes andre bør høre. Eller til en oase i byen, som betyder særligt meget for vedkommende. Lokalavisen stiller Nyhedspatrulje-vognen frit til rådighed, og udstyrer den med kamera og journalist.

Publiceret 01 October 2009 12:00