Villy Søvndal og Lene Espersen skrev sidste år bogen

Villy Søvndal og Lene Espersen skrev sidste år bogen "Der er et yndigt land". Mandag mødes de igen til politisk duel i Holte. Foto: Hans Ole Madsen

Duel mellem Lene og Villy

Spidskandidaterne fra SF og Konservative mødes mandag på Havarthigården i Holte

Af
Af Peter Mailand

Dagen før Folketingets åbning møder Lene Espersen og Villy Søvndal hinanden i en politisk duel i Holte.
De to politikere skrev sidste år bogen "Der er et yndigt land" sammen, og nu mødes de igen som optakt til et politisk efterår med fokus på klima og kommunalvalg.
Duellen er arrangeret af SF og Det Konservative Folkeparti i Rudersdal og de to partiforeninger forventer heftig debat mellem de to politikere.
"Vi glæder os til en debat, hvor det landspolitiske og det lokale kan gribe ind i hinanden for eksempel på klimaområdet, hvor vi i SF lokalt blandt andet arbejder for styrkelse af den kollektive trafik og et langt større fokus på de lokale muligheder for vindmølleparker. Det er et område, hvor den lokale debat hænger uløseligt sammen med det landspolitiske," siger formanden for SF, Marianne Bigum.

Debat om folkeskolen

Ann Sofie Orth, der er formand for den konservative vælgerforening ser frem til, at folkeskolen kommer på dagsordenen.
"Det Konservative Folkeparti har lokalt rejst sagen om, hvordan vi får mere kvalitet i specialundervisningen.
Lige nu drejer debatten fra Kommunernes Landsforenings side sig kun om penge, men vi er mere optaget af, hvordan vi direkte kan højne kvaliteten i undervisningen for eksempel ved at have bedre uddannede specialpædagoger og motiverede lærerkræfter.
Diskussionen om rummeligheden i folkeskolen er også en sag, der rækker ind over både det lands- og lokalpolitiske," siger hun.
Der er politisk duel mellem Villy Søvndal og Lene Espersen mandag 5. oktober på Havarthigården i Holte fra kl. 18.30 - 20.
Der vil være mulighed for at købe øl og vand, ligesom de to partiers kommunalkandidater også vil være til stede i stort tal.

Publiceret 01 October 2009 03:00