Der har også tidligere i Egedals historie været protester mod nedskæringer på skole- og børneområdet. Nu kræver forældrene pengene ført tilbage, selv om der ikke er aktuelle besparelser på 2010-budgettet.

Der har også tidligere i Egedals historie været protester mod nedskæringer på skole- og børneområdet. Nu kræver forældrene pengene ført tilbage, selv om der ikke er aktuelle besparelser på 2010-budgettet.

Forældre demonstrerer mod børnepolitik

Politikerne i Egedal undgår ikke demonstrationer, selv om årets budget friholder børne- og ungdomsområdet. "Vi vil have penge ført tilbage," lyder kravet fra forældrene

Mellem 100-250 forældre fra Egedal kommune forventes samlet den 7. oktober på Bækkegårdsskolen i Ølstykke for at markere, med en event, at de ikke accepterer flere besparelser og vil have børnepolitikken overholdt. Det er forældre fra kommunens daginstitutioner, der i en længere periode har arbejdet med demonstrationen, og selv om Egedals budget stort set er rensen for besparelser, så er det ikke nok til at stoppe demonstrationen. Forældrene vil nemlig også have de tidligere besparelser på børneområdet tilbage, siger én af initiativtagerne Lisbeth Fjeldsø.

Tre opgaver

Hun oplyser, at forældrene vil kræve, at politikerne overholder børnepoltikken og giver børneområdet 20 millioner kroner tilbage. Samtidig slider det på politikernes troværdighed, borgernes tålmodighed og ikke mindst personalets og institutionernes motivation når de almindelige spilleregler for kommunal budgettering og administration tilsidesættes og budgetter genåbnes for at lave yderligere besparelser, skriver forældrene i et fælles dokument, der skal bruges som afsæt for demonstrationen. Også lærerne er oppe på tæerne i forbindelse med kommunalvalget. Skolebestyrelserne i Egedal og Egedal Lærerkreds har indkaldt til valgmøde torsdag den 5. november fra 19-21.30 i Smørum Kulturhus. Til mødet er der inviteret repræsentanter fra de opstillingsberettigede partier i Egedal, og samarbejdsparterne har engageret journalist ved TV Avisen, Steffen Kretz, til at styre slagets gang. "Det er forældrerepræsentanternes og lærernes ønske med dette møde at få sat fokus på elevernes og dermed skolernes nuværende og fremtidige vilkår i Egedal. Samtlige forældre til kommunens elever vil i nær fremtid få en folder sendt hjem sammen med deres børn, hvor i der vil være nærmere information om mødet," skriver initiativtagerne i en pressemeddelelse.

Publiceret 01 October 2009 08:00