En ny motorvej til Frederikssund skal skåne borgere og miljø mest muligt, mener to tidligere borgmestre.

En ny motorvej til Frederikssund skal skåne borgere og miljø mest muligt, mener to tidligere borgmestre.

Overflødige og forkerte stikveje til motorvejen

Egedal Kommune presser nu på for at få ændret eller slettet tilslytningsvejene til den nye motorvej

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

Egedals to store borgerlige partier, Venstre og De Konservative, lægger nu ekstra pres på regeringspartierne for at få ændret stikvejene til den kommende motorvej til Frederikssund.
Fredag morgen havde de to tidligere borgmestre, Jens Jørgen Nygaard og Willy Eliasen, foretræde for Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorenzen og det med hele tre forslag til ændringer:
"Den første stikvej efter Ballerup skal skabes ved at forlænge Smørum Parkvej direkte videre over golfbanen. Den virker helt unødvendig for mig, og derfor skal den vej simpelt hen slettes," siger Jens Jørgen Nygaard. Den næste stikvej er en tværvej mellem Smørumnedre og Smørumovre: "Den stikvej er måske fornuftig nok, men vi ser hellere, at den flyttes, så den går vest om Smørumovre og altså ikke deler de to byområder," siger Jens Jørgen Nygaard.

Udvid Krogholmvej

Den tredje stikvej går langs med det nuværende Stenløse Syd, og den forbindelse ser Willy Eliasen ikke positivt på:
"I stedet foreslår vi, at Krogholmvej udvides og udstyres med blandt andet cykelstier, så den vej bliver forbindelse ud til motorvejen. En stikvej tæt på Stenløse Syd er for tæt på boligområderne og vil også virke belastende på by- og landmiljøet," siger Willy Eliasen. E
gedal Kommune har sendt et brev til Transportministeriet med nøjagtig de samme krav, men de to tidligere borgmestre mener, der skal lægges ekstra pres på. "Kristian Pihl Lorenzen sidder meget tæt på forhandlingerne, og jeg er helt sikker på, at han har mulighed for at påvirke beslutningerne," siger Jens Jørgen Nygaard. Han understreger, at han hele tiden har været imod en motorvej: "Men vi må se det i øjnene: Slaget om etableringen af motorvejen er tabt. Nu må vi have den etableret så skånsomt over for borgere og miljø som muligt," siger han.

null

Publiceret 01 October 2009 11:00