Der er for få kvinder i kommunalpolitik. Foto: Colourbox.

Der er for få kvinder i kommunalpolitik. Foto: Colourbox.

Fuldtidsløn kan trække flere kvinder ind i kommunalpolitik

Knap 40 procent af kandidaterne til kommunalvalget i Rudersdal er kvinder, og det er over landsgennemsnittet. Men vil man have flere kvinder ind i kommunalpolitik, skal lønnen op, mener kommunalforsker

Af
Af Peter Mailand og Theis Otzen

Ved kommunalvalget i november har vælgerne i Rudersdal Kommune mulighed for at vælge mellem flere kvindelige kandidater, end de fleste andre steder i landet.
Af de 100 kandidater der stiller op til valget, er de 38 kvinder. Dermed har Rudersdal flere kvindelige kandidater end landsgennemsnittet.
På landsplan er der nemlig kun 27 procent af de folkevalgte kommunalpolitikere, som er af det kvindelige køn, mens antallet af kandidater på valg ved 2005-valget lå på 29 procent.
I dag er 12 ud af de 27 politikere i kommunalbestyrelsen kvinder. Og selvom det er lidt flere kvinder end i andre kommuner, så er det et udtryk for, at der ikke er ligestilling. Det mener Roger Buch, der er kommunalforsker ved Danmarks Journalisthøjskole.
"Der er ikke sket noget overhovedet, når vi kigger på antallet af kvindelige kandidater. Det har ligget stabilt i den lave ende siden midten af firserne. Og det er stik imod resten af verden, for der stiger kvindeandelen i kommunalpolitik. Før lå vi i Danmark på et mellemniveau, men efterhånden ligger vi helt i bund, fordi der ikke ligestilling. Det interessante er, at i landspolitik har man været oppe på 45 procent. Det er noget specielt med det kommunale," siger Roger Buch, der giver flere forklaringer på de få kvinder.
Blandt andet at kommunalpolitik altid har været præget af mænd. "To-tredjedele af partimedlemmerne er mænd. Det er mandeklubber og mange kvinder vil derfor ikke melde sig ind. Derudover er kvinder ikke så gode til at føre sig frem, når det handler om politik," vurderer Roger Buch.

Fuldtidsløn kan få flere kvinder ind

Endelig mener Roger Buch, at mange kvindelige kandidater holder sig væk fra kommunalpolitik, fordi de hellere vil prioritere familielivet.
"Ofte er det kvinderne, som står for det huslige, og når de i forvejen har et job og samtidig skal passe hjemmet og børnene, så har de ikke altid tid til også at passe et 'tredje' job i form af en plads i kommunalbestyrelsen," siger Roger Buch. Derfor kan løsningen ifølge ham være at sætte vederlagene til politikerne op. "En løsning på det kunne være at gøre det til et fuldtidsjob at være kommunalpolitiker. For i Folketinget er der slet ikke samme problemer med at tiltrække kvinder, og det hænger sammen med, at det er det eneste job, de behøver at have. Lønnen behøver ikke være lige så høj ude i kommunerne, men måske omkring 300.000 kroner om året," siger Roger Buch.

40 procent er kvinder

I Rudersdal er der 40 procent kvinder blandt kandidaterne på Venstres liste, mens en tredjedel af de konservative kandidater er kvinder. Lokallisten har syv kvinder og seks mænd, mens de radikale har syv kvinder og otte mænd på listen. Helt skæv er fordelingen blandt socialdemokraterne, hvor bare har én kvinde er opstillet blandt de 11 kandidater på listen. Hos SF's liste er to tredjedele kvinder, mens halvdelen er kvinder hos Enhedslisten. Endelig er der slet ingen kvinder repræsenteret hos Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Venstre: 10 kvinder ud af 25 kandidater Konservative: 7 kvinder ud af 21 kandidater Lokallisten: 7 kvinder ud af 13 Kandidater Radikale: 7 kvinder ud af 15 kandidater Socialdemokratiet: 1 kvinde ud af 11 kandidater SF: 4 kvinder ud af 6 kandidater Liberal Alliance: 0 kvinder ud af 1 kandidat Dansk Folkeparti: 0 kvinder ud af 4 kandidater Enhedslisten: 2 kvinder ud af 4 kandidater

Publiceret 02 October 2009 03:00