Sogenfri Kirkes sognegård er ved at blive ombygget for mellem 8 og 9 millioner kroner.

Sogenfri Kirkes sognegård er ved at blive ombygget for mellem 8 og 9 millioner kroner.

Sag om utæt sognegård endt i retten

Sorgenfri Kirkes sognegård er under renovering. En sag mod arkitektfirmaet Juul og Frost er sendt til dom

Af
Tekst og foto: Pernille Borenhoff

Slalomløb mellem spande. Vand, der driver fra et utæt tag. Kloakvand, skimmelsvamp og fugtskader. Det er, hvad Sorgenfri Kirkes sognegård og dens brugere siden bygningen stod færdig i 2001 har måttet døje med.
"Fra dag ét har vi haft spande fremme, når det regnede. For taget har været utæt, siden sognegården blev taget i brug," fortælle sognepræst i Sorgenfri Kirke Søren Hermansen.
Præst og menighedsråd har siden 2001 forsøgt at få arkitektfirmaet Juul og Frost til at udbedre skaderne og forbedre bygningen, men de har ifølge præsten givet op over for opgaven.
"De er løbet fra ansvaret og mener, at de har gjort nok. Derfor har vi sendt byggesagen til syn og skøn," siger han.

8-9 mio.

Sagens akter ligger nu hos en dommer, der skal afgøre, hvor meget af istandsættelsen, som kirken selv skal betale, og hvor meget arkitektfirmaet kommer til at punge ud med.
"Renoveringen kommer til at koste mellem 8 og 9 millioner kroner, og dem har vi været ud at låne indtil videre. Og så må vi afvente dommen," siger Søren Hermansen.
I mellemtiden arbejdet et nyt arkitektfirma på renoveringen. Bygningen skal nemlig have nyt tag, facaden skal skiftes ud og kloakkerne skal lægges om. Desuden skal der installeres et nyt ventilationsanlæg, da det gamle var ulovligt.
Byggeriet ventes at stå færdig med udgangen af februar 2010. I den mellemliggende periode vil der være byggeplads omkring kirken, og parkeringsforholdene vil være dårlige.
Så skal man i Sorgenfri kirke, er det bedst at parkere på Nettos parkeringsplads eller på de omkringliggende veje. Foran kirken er der kun få pladser
"Det har været en utrolig frustration for os og en enorm proces at komme igennem," siger Søren Hermansen.
Arkitekt Flemming Frost fra firmaet Juul og Frost ønsker ikke at bidrage med kommentarer til den verserende sag.

Publiceret 02 October 2009 09:00